Не поспішайте змінювати зимові шини на літні, радять автомеханіки

Відмінностей зимових шин від літніх дві – морозостійка гумова суміш та малюнок протектора. Зимова гума на теплій дорозі стає надто м’якою, втрачає зчеплення з асфальтом і при найменшому різкому гальмуванні зривається в юз. Але навіть якщо в лютому начебто встановилася тепла погода, міняти шини на літні взимку не варто. У всякому разі, в нинішньому українському кліматі. Оскільки не можна виключати раптового похолодання, снігопаду або, наприклад, ожеледі. І тоді ви опинитеся з вашої літньою гумою на льоду або промерзлому асфальті в досить небажаному положенні, пише  auto.24tv.ua.

Якщо ви маєте два сезонні комплекти шин на дисках, то можно переставляти колеса самотужки. Проте хоча б раз на рік треба перевіряти балансування коліс.

По льоду на літніх шинах їздити набагато небезпечніше, ніж по теплому асфальту – на зимових. Тому – не поспішаємо, чекаємо справжньою календарної весни і до того ж – середньодобової температури не нижче +8 градусів.

Аж до самого квітня в Україні не можна виключати можливості опадів у вигляді снігу. А тому з “перевзуванням” не можна поспішати.

А щоб не переживати щодо черг до шиномонтажних майстерень у час масового загального “перевзування”, радимо завести другий комплект дисків для літньої гуми. Щоб переставляти колеса в зборі самостійно – так буде і дешевше по грошах, і швидше за часом.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *