«Чернівціобленерго» відмовляється фінансувати монтаж трансформаторної підстанції та дизельного генератора для перинатального центру

2017 року на будівництво перинатального центру у Чернівцях виділено 58 млн грн. Із них освоїли 46 мільйонів, виконавши основні будівельно-монтажні роботи. Про це повідомив на прес-конференції начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага.
За словами п. Пуршаги, загальна кошторисна вартість перинатального центру сягає 106 млн грн, уже зараз потрібні 28 млн, але мають вони лише 12 мільйонів.
Тож будівельники знову чекатимуть на державне фінансування і лише тоді зможуть завершити роботи. Чи зможуть завершити об’єкт нинішнього року, начальник управління капітального будівництва не береться прогнозувати.
Тим більше, що виникла потреба ще у 10 млн грн. Бо раніше планувалося, що трансформаторну підстанцію та дизельний генератор профінансує Обленерго. Тепер енергетики відмовляються це робити. Ціна питання – саме 10 млн грн. Зрештою, це і не дивно, адже «Чернівціобленерго» зовсім не чернівецьке. І не українське також, бо належить російському олігарху Бабакову… Тож тут знову виникає старе риторичне запитання: хіба можна продавати стратегічні галузі?  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *