30 продуктів для натурального очищення організму

   

 Чи можна навести лад у власному тілі, без пігулок і надсучасних, але не дешевих засобів? Принаймні, колись древні греки стверджували, що їжа має бути ліками, а ліки – їжею. Тож, як бачимо, існує природний спосіб очищення організму.

   Іншими словами, якщо на вашому щоденному столі з’являться перелічені нижче три десятка натуральних продуктів харчування, то, запевняємо, цей раціон здатний суттєво покращити роботу вашого організму. Насамперед слід пам’ятати про важливість очищення печінки — органу, що виконує функції фільтру.

Перелічені 30 продуктів здатні подати печінці руку допомоги, щоби вона завжди працювала максимально ефективно, була здоровою й чистою та здатною до боротьби.

Намагайтесь включати щодня у свій раціон бодай кілька з нижче перелічених продуктів і вони щоденно здійснюватимуть «прибирання» у вашому організмі.

 

  1. Яблука

Волокнистий пектин допомагає розчистити завали, що назбирались в організмі за численні роки. Тому доцільно пригадати стару приказку «Яблуко щодня допомагає  триматися подалі від лікаря»!

  1. Артишоки

Вони природно збільшують вироблення жовчі і збагачують організм вітамінами С і К, антиоксидантами та майже 10 грамами клітковини, яка міститься  лише в одній одиниці цього продукту. Тому завжди пам’ятайте про артишоки.

  1. Спаржа

Крім того, що спаржа  є одним із найкращих продуктів, які знижують негативні наслідки стресу та чудово запобігають похміллю, вона вважається природним діуретиком, який допомагає з дренажем печінки.

  1. Авокадо

Цей унікальний фрукт нині на вершині свого успіху, бо він – чудовий детокс! Особливо цінним він є під час сніданку у поєднанні з тостом. Авокадо містить глутатіон, який допомагає печінці виводити синтетичні хімікати, позбавляючи тіло від небажаних токсинів.

  1. Базилік

Це чудова спеція, що сприяє метаболічному процесу організму та виводить хімікати з крові.

  1. Буряк

Червоний овоч, який містить суміш фітохімічних речовин і мінералів. Їх поєднання робить його чудовим очищувачем крові та печінки. Цей продукт відомий як один із найкращих овочів, який підвищує спортивну продуктивність, і може допомогти вам краще виконувати вправи на тренажерах із високою інтенсивністю.

  1. Бразильські горіхи

Наповнений селеном, цей продукт є життєво важливим при очищенні організму від ртуті. Попри те він чудовий продукт для серцево-судинної системи. Насичені магнієм бразильські горіхи дуже важливі також для вашої нервової системи.

  1. Броколі

Ця капуста збільшує глутатіон, який допомагає печінці трансформувати токсини у форму, що легко виводиться з організму.

  1. Брюссельська капуста

Високий вміст сірки, що міститься у цьому продукті, допомагає видаляти токсини з крові. Вона також відома високим вмістом антиоксидантів, зокрема таких, як індол-3-карбинол і  сульфорафан. Окрім цього, допомагає організму боротись із раком.

  1. Капуста

Як і в брюссельській, у ній є високий рівень сірки, що активує два важливих детоксичних печінкових ферменти.

  1. Цвітна капуста

Як й інші великі хрестоцвітні рослини, цвітна капуста допомагає виробляти ферменти, що вимивають токсини та канцерогени. І це робить її їжею топ №1  для боротьби з різними  недугами.

  1. Морква

Багата на глутатіон, морква є одним із найсильніших детоксичних овочів. А ще вона містить бета-каротини та вітамін А, чудово впливає на серцево-судинну систему та поліпшує функції імунної системи.

  1. Коріандр

Ця невеличка, але дуже потужна рослина допомагає виводити ртуть та інші важкі метали з тканин організму, приєднавши їх до інших сполук.

14.Зелень

Зелень володіє властивостями детоксикації організму та збагачує його вітаміном К.

  1. Кульбаба

Перше, що  спадає на думку, пригадуючи кульбабу, це бурян. Але ця рослина, що росте скрізь, має чудодійну дію на печінку через здатність до фільтрації токсинів і відходів з крові. Доведено, що коричневий чай з кульбаби корисний для видалення токсинів з печінки.

  1. Фенхель

Фенхель захищає печінку від шкідливих хімічних речовин, тому підживлюйте печінку, вживаючи його на вечерю.

  1. Насіння льону

Воно не лише здатне покращити ваш настрій. Це крихітне насіннячко забезпечує організм клітковиною, яка допомагає зв’язати між собою  і вивести токсини з кишкового тракту. Льняне волокно, крім усього, пригнічує апетит і допомагає тим, хто прагне знизити вагу.

  1. Часник

Важко переоцінити цілющі властивості часнику. Високий вміст сірки дарує йому  здатність виводити токсини з організму.

  1. Імбир

Цей чудодійний корінь покращує обмін речовин, допомагає звільнитись від  відходів і підтримує функції печінки протягом усього дня.

  1. Кале

В останні роки спостерігається тенденція до збільшення популярності цієї листкової зелені, бо кале надає комплексну підтримку всій системі детоксикації.

  1. Лимон

Цитрусовий фрукт допомагає конвертувати токсини у водорозчинні форми, які легко виводяться з організму, буквально вимиваючи з нього небажані речовини.

  1. Холодні органічні масла

До них належать оливкова, конопляна та лляна олії, які забезпечують ліпідну основу, здатну вбирати шкідливі токсини.

  1. Цибуля

Вона наповнена сірковмісними амінокислотами, які детоксикують печінку, приносячи таким чином багато користі вашому здоров’ю.

  1. Петрушка

Ця сечогінна рослина – трава і корінь – підтримує плавність роботи  сечовивідної системи, допомагаючи очищати її та виводячи токсини.

  1. Ананаси

Ці продукти володіють високою місткістю бромелаїну, травного ферменту, який допомагає очистити кишківник, тому не забувай включати ананаси до свого раціону. У них  також міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах. Тому ананс здатний покращити роботу імунної системи.

  1. Шпинат

Цей популярний листковий продукт, особливо у сирому вигляді, містить велику дозу глутатіону, що допомагає організму отримати необхідний антиоксидантний ефект.

  1. Куркума

Ця  спеція, що дійшла до нас з прадавніх часів, не тільки покращує вашу пам’ять, але й допомагає зцілити від безлічі інших недуг. Куркумін, активний інгредієнт куркуми, широко використовується для лікування захворювань печінки та травлення в аюрведичній медицині.

  1. Горіхи

Волоські горіхи – чудовий інгрідієнт до страв. Вони володіють високим вмістом глутатіону та  кислого аргініну, який допомагає печінці при детоксикації аміаку.

  1. Водяний крес

Цей низькокалорійний салат має потужну очищаючу дію, яка допомагає вивільнити ферменти в печінці, які позбавляють її від токсичних накопичень.

  1. Паростки пшениці

Ці маленькі зелені паростки відновлюють лужність крові, а також є потужним детоксером та захисником печінки.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *