Через обмороження до лікарень потрапило 5 людей, одна людина померла

В с. Вовчинець Кельменецького району Чернівецької області у власному будинку померла 69-річна жінка. Ймовірна причина смерті стало переохолодження. На даний час причину загибелі встановлюється судово-медичною експерти.

За вихідні дні до лікувальних закладів було госпіталізовано: 51-річного мешканця Кіцманського району з обмороженням кінцівок рук і ніг, 66-річного чоловіка без певного місця проживання з обмороженням кінцівок рук і ніг, 41-ічного мешканця Сторожинецького району з обмороженням ніг, 48-річного мешканця Хотинського району з обмороженням кистей рук та 30-річного мешканця Новосельцького району.

ГУ МНС України в Чернівецькій області застерігає всіх буковинців при низьких температурах повітря будьте обережні, без необхідності не виходьте на вулицю, одягайте тепле та зручне взуття і одяг.

Основними ознаками обмороження являється те, що шкіра спочатку сильно блідне, навіть біліє, потім втрачається чутливість. Особливе занепокоєння повинно викликати втрата чутливості. В такому разі негайно потрібно надати людині допомогу:

  • потрібно піти з холоду в тепле місце – найкраще додому, але якщо це не можливо тоді зайдіть в найближчий магазин чи під’їзд.
  • акуратно розтерти пошкоджене холодом місце з допомогою не грубої тканини.
  • категорично забороняється вживати спритні напої.
  • зігрійте пошкоджену ділянку тіла.
  • випийте гарячого чай.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *