Про демократію, підтверджену картинкою, та крилату й динамічну команду         

або Кілька меседжів з першої пресконференції нового голови облдержадміністрації Сергія Осачука, що відбулася під стінами будинку з левами.

Емоційний посил у комунікації з народом і журналістами став брендовою фішкою Зе-команди. Новий голова облдержадміністрації підтримав нові правила, провівши свою першу пресконференцію дуже демократично – на сходах будинку з левами. Саме так повідомила про місце зустрічі заходу пресслужба губернатора. Правда,відбулася вона під стінами облдержадміністрації.

І треба одразу ж віддати належне, нову першу особу краю слухати цікаво і приємно: недарма п.Сергій – науковець і перекладач. Зрештою, гарно говорить той, хто гарно і чітко думає – це аксіома. 

 

Буковина – багатоконфесійний край, в якому головне – Бог

Попри те, що було холодно, пресконференція тривала понад 20 хвилин. На багато запитань Сергій Осачук відповів, та чимало залишилося й не озвучених. Новий керівник скаржився на зайнятість, бо дуже багато питань потребують вирішення у короткий термін. Працює, так би мовити, у турборежимі.

…Першою встигла поставити запитання журналістка Галина Єреміца про стосунки між прихильниками УПЦ Московського патріархату та Православної церкви України, які потребують урегулювання. Галина завершила своєрідним резюме про те, що мовляв священики московського патріархату ходять щодня до облдержадмінстарції як на роботу…

Гурт одразу ж відреагував вигуками, що держава не втручається в релігійні питання. Сергій же Осачук наголосив на тому, що Буковина завжди була і залишається  багатоконфесійним краєм, де  головним завжди був Бог.

 

Сергій Осачук запевнив, що до кінця грудня представить нову команду

Коли зайшло про перші кадрові призначення, новий голова ОДА сказав, що хоче бачити в команді людей енергійних, динамічних, носіїв нової енергетики.

– Нам потрібно не просто номінально «закрити» якісь посади. Нам потрібні компетентні фахівці, які вміють чути людей, громаду, мають довіру, спілкуються. Та, разом з тим, вони відчувають за собою крила, – наголосив Сергій Осачук. І продовжив: – Ми формуємо команду. Кожного дня відбуваються співбесіди та зустрічі, я маю велике  бажання і намір завершити цей процес до кінця грудня. Це стосується голів районних держадміністрацій, заступників голови облдержадміністрації. Це будуть нові люди, які мають неймовірний авторитет в експертному середовищі і які будуть спроможні надихнути Буковину на новий розвиток.

Відповідаючи на запитання про призначення на посади заступників голови ОДА нинішніх своїх  радників – громадську діячку, координаторку медичної реформи в області Наталію Гусак та позафракційного депутата Чернівецької міськради, кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки підприємства та управління персоналом ЧНУ, співавтора програми розвитку електротранспорту Чернівців на 2017-2021 роки Богдана Ковалюка, Сергій Осачук, зокрема, сказав:

– Це не буде переведення, це буде призначення на посади заступників голови ОДА. Оскільки процедура призначення моїх заступників є складною, вона затягнута в часі. А вони (Наталія Гусак та Богдан Ковалюк – Ред.) мені як соратники та помічники потрібні вже. Тому найлегший спосіб їх залучити до команди – через помічників, радників і патронатну службу, – пояснив Сергій Осачук.

Водночас він ухилився від чіткої відповіді на запитання, чи призначить своїм заступником колишнього народного депутата від БПП Оксану Продан: «Я вас прошу дати мені ще деякий час: протягом наступного тижня-двох ви побачите всі кадрові призначення».
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації запевнив, що новими посадовцями в ОДА будуть «нові люди, які вже довели свою спроможність».

На запитання журналіста МБ, чи знайшов Осачук спільну мову з керівником «Зе!Команди» в області Віталієм Другановським, голова ОДА відповів:
– Моя принципова позиція така: всі мають бути залучені до модернізації нашої Буковини. В тому числі, і партійний осередок представників політичної сили «Слуга народу». Я не тільки запрошую, я в принципі і радий взаємодії. Вони звернулися до мене як консолідований партійний осередок із кадровими пропозиціями, в тому числі, – сказав Осачук.– Я їх розглядаю, бо в цьому полягає логіка і бажання партійної діяльності. Скажіть, будь ласка, для чого людині йти у партійну роботу, займатися виборами, агітувати, проводити виборчі кампанії, перемагати, а потім не бути допущеним до реалізації своїх програм? – це неправильно. Тому я вважаю, що представники партії «Слуга народу» також повинні бути членами команди управлінців на території Чернівецької області, але за принципом і моїм особистим рішенням, що це люди динамічні, енергійні, носії нової енергетики.

А підсумував Сергій Осачук розмову про кадри таким чином: «Ми не граємо за принципом «свій-чужий». Кожного, хто хоче співтворити нову Буковину, ми запрошуємо і розглядаємо як партнера».
Новий губернатор вважає себе самостійним керівником
Кореспондентка «Версій» поцікавилася, чи відчуває себе новий губернатор президентом? Адже Зеленський якось наголосив, що всі ми, українці, є президентами.

Іншими словами, цікавило, наскільки самостійним у прийнятті рішень є голова ОДА. Його  попередник, приміром, втратив владне крісло через боротьбу з контрабандою на митниці. Авторка цих рядків на власні очі бачила листи Фищука, спрямовані стосовно цього не тільки головному фіскалу України, а й тодішнім прем’єру та президенту. Що  було далі, читачі «Версій» знають…     

Сергій Осачук наголосив, що він є цілком самостійним керівником, який приймає рішення без вказівок згори, себто з Банкової.

Що ж, будемо на це сподіватися…

 

Про відключення будинків краян від газопостачання та контрабанду на митниці

Фрілансер Геннадій Геков передав губернатору стос документів, які стосувалися відключення сотень будинків чернівчан від газопостачання. Новий очільник ОДА обіцяв розібратися.

А Юрій Ковалець, який очолює ГО «Ніхто крім нас», вимагав кадрового перезавантаження на митниці і зняття з посади нинішнього голову комісії з реорганізації Чернівецької митниці п. Добровольського. При цьому він не міг не згадати злим і зовсім не тихим словом колишнього губернатора Фищука. Все як завжди! Отака колізія, панове!

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *