Олександр ФИЩУК: «Результативність – головна вимога до державних менеджерів»

Саме від управлінців залежить творення прийнятного варіанту майбутнього. Тому на останній апаратній нараді очільник виконавчої влади краю зажадав від них креативності у вирішенні тих проблем, які стоять перед ними, як керівниками структурних підрозділів. «Кожна галузь має своє завдання і зробити все можливе для її розвитку та поступу вперед має той, хто очолює її», – наголосив голова ОДА. На його думку, в нинішній ситуації чиновники повинні думати й про те, як їхня галузь може самостійно заробити для розвою області та її людей. «Адже саме від напрямку та зусиль діяльності держслужбовців залежить майбутнє краю», – акцентував Фищук.

Губернатор, приміром, вважає правильними і вчасними ідеї як пільгового режиму для підприємців гірських районів, так і передачу лісів АПК у власність громад, що їх запропонувало керівництво чернівецької ОДА  під час наради з питань розвитку гірських територій, проведеної Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Але в нас ще чимало проблем в освіті, медицині, соціальному захисті людей, і, зрозуміло, в економіці, – підкреслив губернатор. – Отже, чекаю від керівників цих департаментів слушних пропозицій».

До слова, під час спілкування голови облдержадміністрації О. Фищука із кореспондентом програми «Акценти» (ТВА) йшлося й про смерті шістьох  новонароджених у чернівецькому пологовому будинку №1, які набули днями розголосу. Та, як після програми говорилося в кулуарах прес-служби, саме інформаційний вакуум, тобто небажання нічого пояснювати завідувачки відділення, створило цю ситуацію. Адже практично всі дітки, з якими трапилася трагедія, були народжені вагою від 500 грамів або мали серйозні вроджені вади. «Однак такі пояснення повинні надавати лікарі – завідувачка пологовим відділенням, головний лікар чи директор департаменту охорони здоров‘я. Кожний має нести відповідальність за свою ділянку роботи та постійно звітувати перед населенням. Принаймні, відповідати на запитання журналістів – це прямий обов’язок управлінців»,  – наголосив Фищук.             

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *