«They slither wildly as they slip away across the universe» – з пісні гурту «The Beatles»…

Мова йдеться про слова.
“Слова з шумом скочуються, зникають,
крізь Всесвіт”…

Ці слова з пісні «Across the Universe» («Крізь Всесвіт») гурту «Бітлз».

Центр сучасного мистецтва М17. Київ, 24.11.2012

Чернівці – Київ –Чернівці, 23.11.12 – 25.11.12

У Києві завжди все для мене відбувається з прискореним рухом, з незбагненими (вже вдома) переміщеннями у просторі і часі, не броунівським, але подекуди з наскрізною траєкторією столичного простору.
Зоряне небо над Головною астрономічною обсерваторією, як і 403 роки назад, коли на нього вперше подивився в телескоп Галілео Галілей, було прекрасним, привабливим і недосяжним…
«Танго життя» Київського національного театру оперети від Максима Булгакова – це і любов, і палка пристрасть, метушня, безлад, галас, миті ненависті, миті кохання…Та переможне світле почуття, що мов свічки запалюються в темряві ночі…
Київ – це завжди очікувані зустрічі (трапляються і несподівані), також це виставки, музеї, галереї…
А цього разу – це заходи, які присвячені 15-й річниці польоту в космос першого космонавта України Леоніда Костянтиновича Каденюка на борту американського космічного корабля «Колумбія».
Також ми не оминули Центр сучасного мистецтва М17, який представив 50 фотографій ранніх The Beatles, знятих їх близьким другом і персональним гамбурзьким фотографом – Астрід Кірхер.
«Nothing’s gonna change my world» ( Ніщо не змінить мій світ), – приспів з пісні «Across the Universe» альбому «Let It Be». У лютому 2008 року НАСА сповістила про трансляцію «Across the Universe» групи “The Beatles” у відкритий космос. Трансляція пісні по мережі «Блакитний космос» відбулася на честь 40-річчя запису пісні і 50-річчя створення НАСА…
Отже,  було багато космічних та зіркових вражень…
 «Nothing’s gonna change my world…»
«Ніщо не змінить мій світ…»
А мій?
Не знаю.

Почну з фотографій «Бітлз» в М17.

У Київ, у Центр сучасного мистецтва М17 привезли 50 фотографій Астрід Кірхер.
На 20 з них – Ліверпуль 60-тих років. А на решті – Бітли. .
Серед Бітлів Кірхер знайшла не тільки дружбу, але і кохання. Вона була заручена з Стюартом Саткліфом, «п’ятим бітлом». Він грав у першому складі гурту на бас-гітарі.
Критик Джеймс Броуді порівняв вплив Бітлів на історію музики з такою ж, яку відіграв Бетховен. Є епоха “до” і “після” The Beatles. Одна з найвідоміших їхніх пісень, Yesterday стала класикою світової музики. Книга рекордів Гіннеса зафіксувала найбільше кавер-версій, ніж для будь-яку іншу з коли-небудь написаних. Тільки в XX столітті її переспівали більше семи мільйонів разів.
Всього в колекції Кірхер 2500 фотосвідоцтв культури 60-тих, епохи шпильок, міні-спідниць і пластинок на ребрах. Багато з цього так і залишилося в моді. Наприклад, «The Beatles»…
Символ епохи – четвірка з Ліверпуля «The Beatles» – строгі костюми, стрижки «горщики», натовпи збожеволілих фанаток і зародження рок-н-ролу.
«Ми були молоді. І мабуть усі тоді мною трохи захоплювалися, – пригадує Астрід. – Їм подобалися мої ідеї чорно-білих фотографій. А я була вражена їхньою рішучістю та бажанням працювати. Їхньою свободою».
З рекламного буклету для відвідувачів виставки

Далі про Київ буде…
Продовження… Всеукраїнський зліт ««Сузір’я»  зустрічає друзів»:

https://versii.cv.ua/pohlyad/vseukrayins-kij-zlit-suzir-ya-zustrichaye-druziv/20109.html

Тетяна Спориніна, “Версії”,
фото автора
Чернівці – Київ – Чернівці, 23.11.12 – 25.11.12

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 коментарів “«They slither wildly as they slip away across the universe» – з пісні гурту «The Beatles»…”