Яка їжа є корисною?

Їжте те, що виросло тут і зараз. Все, що можна з’їсти сирим – їжте сирим. Забудьте пережитки бідного, безморозильникового, совкового минулого – варення, повидла тощо.

 

Їжа місцева, чи по-модному – локальна: Їжте те, що виросло поруч. Це не транспортували далеко, не обробляли для тривалого зберігання, тому ви, по-перше, менше отримаєте всілякої «хімії», по-друге, матимете більше вітамінів і фітонутрієнтів, по-третє, ці продукти краще засвояться, ніж екзотичні, бо наші системи травлення до них адаптовані.

Сезонна. З однієї капусти можна приготувати тисячу страв, змішавши з іншими продуктами. Те саме з морквою, яблуками, квашеною капустою. Це для нас буряк — «фе, буряк, ніякого стилю!», а для багатьох європейців – то екзотика за шаленою ціною.

Різноманітна. Але зі списку овочів, горіхів, насіння. Що барвистіше, то здоровіше.

Все, що можна з’їсти сирим — їжте сирим. Ягоди калини, горобини, журавлини – сезонні та заморожені. Жодні варення, повидла й інші пережитки бідного, безморозильникового, совкового минулого.

Не смажена. Але може бути парена, тушкована.

Проста у приготуванні. Усі ці хитромудрі салати – від нерозуміння, неінформованості. Їсти треба з усвідомленням корисності, тоді все і смакує.

Для тих, хто й справді не може, в силу проблем із шлунком чи кишечником, вживати багато свіжих сирих овочів: вибирайте ті, що з ніжною клітковиною, відварюйте їх, але не ігноруйте. Тоді швидше повернетеся до нормального життя, радить gazeta.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *