Як швидко заснути в спеку

Влітку через перепади температури і спеку навіть увечері буває вкрай важко заснути. А від цього ви прокидаєтесь зранку втомленими та розбитими. Експерти порталу PureWow поділилися корисними порадами про те, як полегшити спекотну літню ніч і заснути без проблем, цитує 24 канал.

Приймайте душ

Прийміть прохолодний душ безпосередньо перед тим, як лягати спати. Так ви знизите температуру тіла і заснете більш комфортно.

Подушка – це важливо

Влітку надайте перевагу подушкам із… гречаним лушпинням. Така подушка сприяє кращій вентиляції повітря. На додаток до своїх охолоджуючих властивостей, гречані подушки приймають анатомічну форму голови людини і дозволяють м’язам шиї і спини розслабитися. Окрім того, оберіть шовкову наволочку. Шовк є природним регулятором температури, тому, коли подушка покрита шовковою наволочкою, шкіра голови і обличчя “дихає”, а спека переноситься легше.

Змініть постіль

Влітку обирайте постільну білизну з меншою кількістю ниток. Чим менша щільність тканини постільної білизни, тим легше заснути в розпал літа. Чим менше ниток, тим краща повітропроникність тканин.

Засинайте поодинці

Коли поруч засинає дружина/чоловік/діти чи навіть ваш улюблений котик – це додаткова температура. Щоб заснути без проблем, важлива циркуляція повітря. Чим просторіші кімната і спальне місце, тим краще

Зашторюйте вікна

Як тільки виходите на роботу або по справах – зашторте вікна, щоб кімната не нагрівалася протягом дня і ви засинали в більш прохолодному приміщенні. А от після пробудження – першим ділом відкривайте штори. Нехай від сонячних променів ваш організм отримує цінний вітамін D, який підвищує рівень серотоніну і піднімає настрій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *