Визначені найнебезпечніші для психіки професії

Американські психіатри, вивчивши спосіб життя й здоров’я 214 тисяч мешканців Пенсильванії (США) – представників 55 професій, склали рейтинг професій, які можуть довести до депресії. Результати опубліковані в журналі «Social Psychiatry and Psychiatric Epistemology».

 

Водії автобусів. Ця професія визнана такою, що найбільш сприяє депресивним станам. Працівники у сфері нерухомості йдуть услід за водіями.

Представники соціальної сфери замикають трійку лідерів.

Трохи краще йдуть справи з психологічним навантаженням на виробництвах і в сфері побутових послуг, далі йдуть юристи та працівники видавничої справи.

Середні показники рівня депресії показали у ремонті автомобілів, охороні здоров’я, інженерній справі, освіті, ресторанному бізнесі, кадровій службі й у вантажоперевезеннях.

Найменше схильні до зривів на роботі, пов’язаній з авіаперельотами, металургією, видобутком вугілля, будівництвом доріг і організацією розваг та відпочинку, в тому числі в галузі спорту та виконавчого мистецтва.

Попередні дослідження показали, що водії автобусів дійсно піддаються серйозним навантаженням – і не тільки психологічним. Вони частіше страждають від серцевих недуг, мають проблеми зі шлунком і хребтом через незручне робоче місце. А причинами стресів у нічних змінах, тривалому перебуванні за кермом, нездоровому ритмі життя. Вчені з’ясували також, що всі професії з високим ризиком депресії об’єднує постійна безпосередня взаємодія з суспільством або замовниками, а також низький рівень фізичної активності.

Джерело: ukrhealth

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *