«Toshiba»: 13 типів раку з однієї краплі крові. Точність – 99%

Корпорація «Toshiba» розробила технологію виявлення 13 видів раку за однією краплею крові з 99-відсотковою точністю. Метод діагностики розроблений спільно з Національним науково-дослідним інститутом Центру онкологічних захворювань і Токійським медичним університетом. Розробники сподіваються пустити прилад у продаж через кілька років. Метод може бути використаний для лікування раку на ранній стадії, сказано в повідомленні.

 

Метод ґрунтується на вивченні типів та концентрації молекул мікроРНК, що накопичуються в крові з ракових клітин.

«Порівняно з методами інших компаній, ми маємо перевагу в точності виявлення раку, часі, необхідному для аналізу, та вартості», – заявив на брифінгу головний науковий співробітник Науково-дослідної лабораторії «Toshiba» Коджі Хашимото.

Аналізатор буде використаний для виявлення ракових пухлин в шлунку, стравоході, легенях, печінці, жовчовивідному тракті, підшлунковій залозі, кишечнику, яєчниках, простаті, сечовому міхурі та молочних залозах, а також саркоми та гліоми.

«Toshiba» розробив мікросхему та невеличкий пристрій, який здатен здійснити діагностику менше ніж за дві години. Очікується, що аналіз крові з його використанням коштуватиме 20000 єн, чи навіть менше.

Цілком можливо, що пристрій використовуватиметься у медичних оглядах, заявили в компанії.

У свою п’ятирічну бізнес-стратегію, починаючи з квітня 2019 року, «Toshiba» включила різні медичні виробництва, включаючи аналіз геному та діагностику клітин, а також автоматизацію, акумулятори та цифрові прилади з використанням штучного інтелекту.

Japantimes.co, переклад з англійської від «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *