Топ-5 природних антибіотиків

Осінь: почалися кашлі, нежиті, ангіни і навіть деінде грип. Час дбати за здоров’я.

Аптечні антибіотики, які, окрім лікувальної дії, спричиняють небажані побічні ефекти, подекуди можна замінити безпечними природними аналогами. У натуральних антибіотичних речовин немає протипоказань, вони не шкодять, мають потужний лікувальний ефект і обходяться значно дешевше за медикаменти.

 

Хрін. У корені хрону, який можна знайти на будь-якій присадибній ділянці, містяться ензим і гірчична олія. Якщо корінь розтерти, обидві речовини змішуються під дією кисню, в результаті чого утворюється алілова гірчична олія – природний антибіотик. Ця сполука успішно бореться з бактеріями в носоглотці та ротовій порожнині.

За допомоги настоянки з 1 ст. л. тертого хрону і 3 ст. л. меду можна вилікувати трахеїт, бронхіт, хронічний кашель.

Від циститу помічний іще один народний засіб: залити ложку тертого хріну склянкою окропу й пити по 200 мл такого «чаю» тричі в день.

Журавлина. Кисленька ягідка має противірусні властивості та є чудовим антиоксидантом. Морс із журавлини очищує сечовий міхур і сечовивідні шляхи від патогенних бактерій. Завдяки потужній бактерицидній дії ця ягода незамінна у лікуванні застудних недуг.

Для приготування морсу пересипте ягоду цукром (3 до 1) і залийте 0,5 л теплої води.

Часник. Виводить кишкових паразитів, знищує бактерії та віруси, знижує тиск і запобігає тромбозу. Часник – потужний антиоксидант, запобігає онкологічним захворюванням. У кожному зубчику – понад 4 сотні корисних речовин. Часником лікують дифтерію, виразкову хворобу, туберкульоз і виганяють глистів.

Універсальний часниковий лікер: до прозорої скляної тари покласти 12 зубчиків часнику, залити 3 склянками червоного вина, настоювати на вікні два тижні.

Базилік. Ще один універсальний природний антибіотик. Має бактерицидні властивості й захищає організм від різних інфекцій. Відвар базиліку (4 ст. ложки подрібненого листя і 250 мл окропу) помічний від ангіни, головного болю, кон’юнктивіту.

Лохина. Матово-блакитні плоди містять органічний аспірин, який знімає біль та усуває запальні процеси. Лохина діє, як і лікарські антибіотики, знищуючи бактерії в сечовивідних шляхах і не даючи інфекції поширюватися усім організмом.

Малина. Її вживають для профілактики та лікування багатьох недуг. Усі знають про здатність малини знижувати температуру під-час застуди. Малина зупиняє кровотечі та виводить токсини; буде корисною для людей, які страждають від радикуліту, анемії та атеросклерозу. Ця ягода має також сечогінні властивості. Часте вживання малини сприяє боротьбі з бактеріями та вірусами дріжджевих спорів, грибків та стафілококу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *