Ми те, що ми їмо? І що це нам дає?

Жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано впливає на пам’ять. Вживати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним). Обидва види цих поліненасичених жирних кислот не виробляються організмом людини, але потрібні для її життєдіяльності. Найбільше омега-3 кислот міститься в морепродуктах та рибі, Омега-6 кислот — в рослинних жирах і багатьох овочах (шпинаті, броколі, брюсельській капусті). 

Алкоголь. Іспанські науковці встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, менше здатні до продуктивної розумової роботи. За словами фахівців, від алкоголю збільшується навантаження на мозок. Люди, які часто вживають алкоголь, більше перевтомлюються і, як наслідок, це спричиняє більшу напругу на нервову систему.

Жирне м’ясо. В ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Науковці стверджують, що в любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

Смажені страви. За відомостями видання «JАМА Neurology» (Журнал Американської медичної асоціації неврологів), при частому вживанні  класичної смаженої страви – картоплі фрі закупорюються судини та зростає ризик розвитку деменції.

Риба. Незважаючи на те, що ми часто чуємо лише про користь риби, науковці зазначають, що це не зовсім так. Річ у тім, що деякі види риб мають властивість акумулювати в собі забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Скажімо, тунець накопичує ртуть, токсичну для мозку й нервової системи.

Харчі з високим вмістом цукруДослідження показують, що жінки, які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти спричиняють зростання рівня цукру в крові й утворення інсуліну. Отже, з обережністю треба ставитися до білого хліба, рису, пластівців чи картоплі.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *