Розлади  від надмірного споживання солі проявляються у вигляді різних недуг

На думку експертів, для серця є згубним споживання понад 5 г солі на день, повідомляє Хроніка.інфо. Натомість у звичному раціоні сучасних людей міститься забагато харчів з сіллю: в середньому людина споживає 12 г солі на день – 2,5 добової норми.  Лікарі вважають це гранично небезпечною звичкою. Головними вбивцями серця вони назвали різноманітні чіпси, сухарики й закуски до пива.

Нинішні наукові дослідження говорять про те, що від 20% до 40% усіх захворювань серцево-судинної системи у розвинених країнах виникають через надмірне споживання солених продуктів. Велика кількість солі небезпечна тим, що провокує розвиток артеріальної гіпертензії й зменшує еластичність судинної тканини, яка від цього стає уразливою.  
Деякі кардіологи вважають, що солі споживати треба навіть менше 3 грамів на день. У цьому випадку можна знизити ризик передчасної смерті від ішемічної хвороби приблизно на 30%. Натомість нідерландські дослідники після вивчення 5500 пацієнтів-чоловіків стверджують, що споживання понад 6,2 грама солі на добу збільшує ризик розвитку гіпертонії на 21% порівняно з тими, хто споживає сіль у межах 3 грамів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *