Хвороби, що можуть загострюватися влітку

Лікарі попереджають: активне сонце, спітніння, навантаження на організм літньої пори здатні призвести до загострення симптомів деяких хвороб.

ГРВІ. Нежить, біль у горлі, сльозяться очі, ломить у тілі… Як не дивно, застудитися влітку простіше, ніж узимку, адже літні віруси мають украй сприятливу атмосферу для розмноження: тепло й вологість. ГРВІ улітку часто супроводжуються ознаками отруєння – болем у животі й нудотою.

Аутоімунні захворювання. Медики попереджають, що інтенсивний ультрафіолет і висока температура повітря сприяють загостренню симптомів розсіяного склерозу, волчанки та інших аутоімунних хвороб.

Нічні судоми. За словами неврологів, спека є додатковим навантаженням для «моторних» нервів, які передають імпульси від центральної нервової системи до мускулів. Внаслідок надмірної реакції таких нервів можути виникати судоми в ногах.

Камені у нирках. Дослідження свідчать, що із підвищенням температури повітря може зростати ризик виходу каміння з нирок: це пов’язане із тим, що влітку організм втрачає вологу більш інтенсивно й нирки в такому режимі піддаються підвищеному навантаженню. Улітку дуже важливо пити достатню кількість чистої води.

Головний біль. Літня спека з нестачею кисню – один з найбільш серйозних чинників загострення мігрені та головного болю різного походження. У спекотну погоду дуже важливо завжди мати під рукою питну воду й ліки. Для людей, схильних до мігрені, обов’язкові головні убори та парасольки.

Шкірні захворювання. Розацеа та екзема – поширені проблеми шкіри улітку. До того ж запалювальні процеси шкіри улітку протікають важче: спека пригнічує захисні реакції імунітету. Збільшується й вміст шкідливих випарів у повітрі.

healthinfo.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *