ГМ-продукти, стреси, опромінення – саме від них нездужають наші діти

Невесело склався рік, що минає, для завідувача кардіоонкогематологічного відділення обласної клінічної дитячої лікарні Михайла ГНАТЮКА. Річ у тім, що торік було 17 дітей, яким уперше виставили діагноз – онкозахворювання. Нинішнього року ця цифра практично подвоїлася. За тиждень до зустрічі 2012-го на обліку в лікарні було вже 30 хлопчиків і дівчаток, яким уперше діагностували лейкемію саме цього року. За прогнозом лікаря, до Нового року можуть з’явитися ще нові хворі.

Причину такої трагічної ситуації спеціаліст пояснює трьома причинами: по-перше, генетично модифіковані продукти (ГМ-подукти). По-друге, дитячі стреси, які є наслідком того, що батьки залишають свої чада на бабусь і тітоньок (не скажемо – напризволяще, бо не від доброго життя так чинять), а самі їдуть за кордон на заробітки. І третя причина – татусі, які служили у військах протиповітряної оборони.

Треба зауважити, що у відділенні Гнатюка «витягають» з того світу практично більшість дітей. І тільки сам завідувач та його колеги знають, чого це їм вартує. Адже грошей на ліки держава майже не виділяє. І щастя маленьких потерпілих у тому, що вже майже протягом 5-ти років існує Фонд «Подаруй дитині життя» (засновник Ф.К Федорович), який опікується хворими на рак буковинськими дітьми.

– Були дні, коли ми купували ліки одразу для 7-8 хворих дітей, – каже член правління Фонду Оксана СИМАК. – А це 100- 150 тисяч гривень за один раз! І якщо на рахунку Фонду цих коштів не було, ми зверталися до різних організацій. І люди відгукувалися. Жодна дитина не залишилася без ліків і без допомоги…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *