Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Українці люблять роботу не за гроші. Як показало дослідження кадрового порталу grc.ua, задоволена своєю роботою майже половина наших співгромадян, а саме 48%. […]
Інформація про те, що «вчені кафедри геодезії та землевпорядкування Чернівецького Національного університету ім. Ю.Федьковича професор Георгій Вовтушанський і доцент Сергій Зямлюк оприлюднили результати півторарічного дослідження […]
П’ятий рік вкладники кредитної спілки «Бісер» намагаються отримати свої кошти, вкладені у спілку. Попри засудження голови КС «Бісер» пана Авербуха до 3,5 […]
Через негоду у Чернівецькій області немає досі проїзду на семи дорогах місцевого значення та залишаються знеструмленими 6 населених пунктів. Вчора, 14 лютого, […]