Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Сердечних справ майстер Петро Радович НЯГУ достеменно знає найменші тонкощі й таємниці цієї недуги, яку скорочено звуть ІХС. Адже він уже багато років очолює відділення хронічної ішемічної хвороби серця Чернівецького обласного клінічного кардіологічного диспансеру
Результатом з’їзду сільських, селищних голів та депутатів місцевих рад, який ініціювала лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, став Меморандум, підписаний нею й Головою Всеукраїнської […]
У самісінькому центрі Новоселиці, на вул. 8 Березня, мешкає 85-річна бабуся, яка жодного(!) разу за своє життя не отримувала ані пенсії, ані будь якої іншої грошової соціальної допомоги.
*Відвар при грипі з високою температурою та задухою Нарізати гілки верби, помити, обчистити кору, а деревину викинути. 2 жмені вербової кори залити […]