Дефіцит кальцію: як це проявляється

Фахівці запевняють, що людині потрібно споживати близько граму кальцію щодня. Дізнайтеся, як можна помітити, що організму не вистачає кальцію.

  1. Судоми ніг

Якщо вночі відчуваєте судоми в ногах, це ознака дефіциту кальцію! Переконайтеся, що ви отримуєте достатню кількість цього хімічного елемента з їжею. А розтяжка м’язів перед сном добре допомагає поратися з болем. Чому б не спробувати ?!

  1. Карієс

Ваші зуби руйнуються все активніше? Припиніть звинувачувати в цьому солодощі. Коли організм не отримує достатню кількість кальцію з їжею або у вигляді добавок, він починає шукати інші джерела. Одне з них – ваші зуби!

  1. Оніміння

Подібно до судом ніг, дефіцит кальцію спричиняє спазми нервових закінчень у руках. Якщо ви часто відчуваєте оніміння або поколювання кінчиків пальців, перевірте своє харчування на вміст кальцію.

  1. Ламкі нігті

Так само, як зуби і кістки, ваші нігті містять кальцій. Таким чином, організм з нестачею цього елементу буде витягати з нігтів поживні речовини і ваші нігті дуже швидко стануть ламкими.

  1. Безсоння

Кальцій допомагає виробленню серотоніну, гормону, який, окрім настрою, регулює сон.  Тому, коли щоночі вам доводиться «рахувати овець», швидше за все, у вас дефіцит кальцію. Недарма ж на ніч рекомендують випити склянку теплого молока.

apteka.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *