Земля – крутиться, грошей – не вистачає

Просту, як «п’ять пальців» теорему вирішили довести українські профспілки 1 жовтня 2010 року Національний форум профспілок України розпочав соціальний експеримент «Життя на прожитковий мінімум», в якому беруть участь 5 людей з різних регіонів України та різних соціальних груп. Охоронець, вчителька, профспілковий лідер, студент і журналістка зголосилися місяць жити лише на офіційно-затверджений прожитковий мінімум (907 грн).

Результати першого тижня показали всім українцям загалом і представникам профспілок зокрема, що, як то кажуть, «нема дурних». Як ви вже здогадалися, дива не трапилося і першого ж тижня стало ясно: грошей не вистачить жодному!

Профспілковий лідер Сергій Чижов за тиждень витратив 316 гривень та через вимушене голодування на їжу грошей майже не витрачав.

Охоронець Іван Місяць спромігся витратити 160 гривень за 7 днів. Але для досягнення таких показників, бідолашному довелося цілком відмовитися від м’яса.

Журналістка Євгенія Суярко витратила 407 гривень. Завантажена газетярськими обов’язками жінка, харчувалася в дешевій їдальні, а левову частку грошей заплатила за комунальні послуги.

Пожертвувавши улюбленим медом, вчителька Ганна Покотило втратила 300 гривень і надію на міцний імунітет.

Наймудрішим виявився студент Сергій Алпатов, який за перший же тиждень на харчування, зв’язок і комунальні послуги «спустив» усі 907 гривень і вибув з горе-експерименту.

Дивний контигент для проекту. Що нового хотіли відкрити профспілки?

Експеримент удався б, коли б у ньому брали участь не звичайні люди, які звикли до маленьких зарплат і нестачі коштів, а, скажімо, нардепи! Можна було б зробити ціле ріеліті-шоу: «Останній герой». Тоді видовище було б неперевершеним…

Емма АНТОНЮК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *