Як працюють теплові завіси від Air-conditioner.Ua та навіщо вони потрібні

Якщо на вході в приміщення вас обдуває потік теплого повітря, значить, в дверному отворі встановлена теплова завіса. Це різновид тепловентилятора, кліматична техніка для створення повітряного бар’єру, який попереджає змішування повітря по обидві сторони від дверного отвору.

Конструкція та принцип дії теплової завіси


Повітряна штора складається з таких елементів:
• корпус з повітрозабірниками та гратами, через які під напором виходить повітряний потік;
• вентилятор, але не звичної осьової або відцентрової конструкції, а тангенціальний, у формі довгого валу невеликого діаметру;
• у завісі з функцією нагріву – електричний нагрівальний елемент або теплообмінник з труб, по яких циркулює гаряча вода. Існують також повітряні завіси без нагріву.
Теплові завіси мають вузький витягнутий корпус, довжина якого відповідає ширині дверного отвору (якщо завіса призначена для горизонтального монтажу) або його висоті (в цьому випадку здійснюється вертикальний монтаж збоку). У широких дверних отворах зазвичай об’єднують кілька модулів. Вентилятор обертається з достатньою швидкістю, щоб повітряний потік досягав підлоги або протилежного боку дверного отвору.

Де та навіщо встановлюють теплові завіси


Якщо на будь-якому об’єкті постійно відкриваються двері, щоб впускати-випускати людей, вантажну техніку, автомобілі, це неминуче призводить до втрат тепла в холодний сезон. У спеку в приміщення, навпаки, буде проникати нагріте повітря з вулиці. Повітряний бар’єр, який створюють теплові завіси https://air-conditioner.ua/uk/vozdushnye-teplovye-zavesy/, з легкістю долають люди або транспорт, навантажувачі. Але він не дозволяє змішуватися теплому та холодному повітрю. Повітряні завіси виконують кілька функцій:
• дозволяють скоротити тепловтрати, зменшити навантаження на обладнання для обігріву або кондиціонування повітря;
• допомагають підтримувати потрібний температурний режим в холодильних, морозильних приміщеннях, оранжереях;
• заважають комахам, пилу та дрібному сміттю проникнути в приміщення;
• перешкоджають поширенню неприємного запаху, створюють бар’єр для вихлопних газів, диму.

Як правильно вибрати теплову завісу


Існують теплові завіси комерційного та промислового призначення. Вони розрізняються розмірами, швидкістю повітряного потоку, витратою повітря. Найкомпактніші моделі призначені для невеликих приміщень, торгових об’єктів, всередині яких знаходиться тільки продавець (касир, диспетчер), а покупець, клієнт спілкується з ним через робоче вікно (кіоски, каси, довідкові). Промислові завіси встановлюють на об’єктах зі значною висотою дверного отвору – в ангарах, депо. Також ця кліматична техніка встановлюється у вхідних зонах різних комерційних об’єктів з великою прохідністю – магазинів, супермаркетів, торгових центрів, АЗС, аптек, кафе та ресторанів. Високовитратні моделі затребувані в холодильних приміщеннях, гаражах, на автомийках.
Перед приміщеннями з низькою температурою встановлюють повітряні завіси без функції нагріву, але на вході з вулиці в опалюване приміщення потрібна теплова завіса (на літо нагрівання повітря можна відключати). Завіси з функцією підігріву діляться на водяні та електричні. Моделі з водяним підігрівом економічніші в експлуатації, але складніші в монтажі та підключенні. Електрична завіса проста у встановленні, включається в мережу, як звичайний обігрівач, але витрачає енергію. Підібрати підходящу модель теплової завіси допоможуть фахівці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *