Закон про охорону птахів. Допоможи птахам взимку!

З давніх-давен люди мріяли навчитися літати,  створювали літальні апарати з крилами. Але до цього часу так і не усвідомили, що треба оберігати пернатих друзів, особливо зимою: горобців, синичок, просянку, голубів, снігурів, граків, щигликів, сорок, горлиць.

Птахи взимку бояться не холоду, а голоду. Тих запасів, що вони роблять восени, їм не вистачає. Тому і гинуть птахи у сильні морози. В місті багато снігу, а дерев, нажаль, з кожним роком стає все менше, тому зараз птахам дуже скрутно.  В наших силах врятувати птахів від голодної смерті: розвісити годівнички і  зимою підгодовувати їх. Якщо немає змоги зробити годівничку, візьміть з дому хоча б  жменьку зерна, накришіть хліба і киньте пташкам на якусь рівну площину.

bird03   

Перший закон про охорону птахів був прийнятий на початку 13 століття, а в грамоті Людовика Баварського (1328 р.) говорилося, що: «Тяжкий штраф чекає того, хто зловить синицю – старанного ловця комах».
У 1875 році Австро-Угорщина та Італія прийняли Декларацію про охорону птахів.
Перша міжнародна конвенція була укладена деякими європейськими країнами в 1902 році в Парижі про охорону птахів, корисних для сільського господарства. На жаль, ця Конвенція давала дозвіл на знищення деяких видів “шкідливих” птахів. В 1950 р. в Парижі була підписана нова Конвенція про охорону всіх видів птахів.
Україна, як член ООН, є суверенною стороною багатьох міжнародних природоохоронних угод.

bird01

bird02

bird04

Допоможемо птахам взимку!

Тетяна Спориніна, “Версії”,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *