Водія маршрутки звільнили після публікації критичної статті у газеті “Версії”

аршУ Чернівцях звільнили з роботи водія маршрутки, який відмовився безкоштовно підвезти 10-річну школярку з багатодітної сім’ї. Про цей безпрецедентний за своєю нахабністю та жадібністю випадок написав журналіст газети “Версії”, до якого звернулася мама дівчинки.

Чернівецький педагог Тетяна ПОПАДЮК зі слізьми розповіла в редакції, як під вечір її 10-річну доньку висадили з маршрутки, бо посвідчення багатодітних «у них не діє». Павліна ХРАПЧИНСЬКА, директорка  ПП «Багіра», яке обслуговує 10-ий маршрут, сказала, що вона завжди на боці пасажирів і таку поведінку засуджує, але розібратися в ситуації не спроможна, бо мама дитини не знає, бачте, номера машини.

За дорученням міського голови Олексія Каспрука випадок відмови у пільговому проїзді 10-ти річній школярці , який стався 10 березня цього року о 17.30 на міському автобусному маршруті №10, розглянуто департаментом житлово-комунального господарства спільно з “Міським центром організації пасажирських перевезень” та перевізником ПП”Багіра”, який обслуговує вказаний маршрут.

Про це повідомила прес-служба міськради.

До вивчення ситуації було залучено школярку та її батьків. Дівчинці була надана можливість упізнати водія, який їй не дозволив скористатися безкоштовним проїздом за посвідченням дитини з багатодітної сім’ї. Водій висадив з маршрутного автобуса на вулиці з інтенсивним рухом транспорту дитину, яка була без супроводу дорослих.

Особу водія встановлено. Ним виявився С.Фофанов, на роботу якого і раніше надходили скарги пасажирів. За неодноразові порушення Правил надання послуг на автомобільному пасажирському транспорті та негативне ставлення до пасажирів водія автобусу марки CHAOLIN д.н. СЕ87-43АН Фофанова С.І. звільнено з роботи. Перед дитиною та її батьками вибачились. Перевізники провели роз’яснювальну роботу у трудових колективах. Водіїв попереджено про недопустимість подібних випадків. У разі надходження скарг пасажирів про порушення Правил надання послуг на автомобільному пасажирському транспорті водіїв звільнятимуть з роботи. Асоціація перевізників вже створила базу водіїв, яких увільнено за порушення правил обслуговування пасажирів, так званий “чорний список” для роботодавців у сфері пасажирських перевезень.

“Така база дозволить перевізникам більш принципово підходити до прийняття на роботу водіїв, а водіїв – більш відповідально ставитися до своїх обов’язків, дбати про дотримання правил перевезення пасажирів, підвищення якості обслуговування у транспорті”, – зазначив керівник міського центру організації пасажирських перевезень Ігор Кожуленко.

До речі, до міської ради лише у першому кварталі цього року надійшло понад 70 звернень і скарг чернівчан щодо незадовільного транспортного обслуговування. Питання підвищення якості транспортного обслуговування чернівчан обговорювалося на останній зустрічі міського голови Олексія Каспрука з перевізниками та представниками Асоціації перевізників. Перед перевізниками поставили завдання покращити санітарно-технічний стан транспортних засобів, підвищити культуру обслуговування пасажирів та якість перевезень.

Від редакції:

У Михальчі, що на Сторожинеччині, минулої неділі, 5 квітня,  відбулися збори громади, на яких уже вкотре стояло питання незадовільного обслуговування перевізником ПП«Багіра» мешканців сіл Михальча, Дубове та Спаська. Люди скаржилися на недотримання графіків і нахабне поводження водіїв. До слова, «Версії» минулими роками неодноразово писали про цю ситуацію, як і про те, що управління інфраструктури облдержадміністрації недбало ставиться до своїх обов’язків, що засвідчив і депутат обласної ради Р.В. Мельник. За його словами, їхня профільна депутатська комісія протягом двох останніх років вимагала від колишнього начальника управління влаштувати зустріч депутатів з перевізниками. Ймовірно, щось зміниться за нового керівництва, сподівається депутат. Але для цього потрібна активність як депутатів, так і громади.

Наразі управління інфраструктури повідомило депутата, що угоду на обслуговування згаданих сіл Сторожинеччини з ПП «Багіра» розірвано. Попри це, «Багіра» і далі обслуговує цей маршрут. Тож чи не варто пришвидшити проведення тендеру й запросити на нього і депутатів, і представників громади, де мають ці перевізники працювати.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Водія маршрутки звільнили після публікації критичної статті у газеті “Версії””