ВАТ «Чернівціобленерго» має відшкодувати збитки від аварії

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
21 cічня 2009 року
Прес-центр інформує:

Наслідки аварії на дністровському водогоні ліквідовано

Наслідки аварії на дністровському водогоні, яка сталася у ніч на 17 січня у результаті раптового відключення електропостачання усіх насосних станцій, ліквідували 20 січня працівники ДКП « Чернівціводоканал». Про це повідомив директор підприємства Михайло Крайс.

За його словами, аварійне відключення від енергопостачання водогону та раптове поновлення подачі електроенергії спричинило гідроудар, яким було виведено з ладу прохідну засувку водогону діаметром 1000 мм.

20 січня працівники Чернівецького водоканалу приступили до заміни засувки. Для цього довелося зупинити роботу водогону та призупинити подачу води у місто Чернівці.

До ліквідації аварії залучили фахівців та пересувну насосну станцію пожежно-рятувальної частини ГУ МНС у Чернівецькій області. Рятувальники впродовж трьох годин відкачували воду аби відкрити доступ комунальникам до зруйнованої засувки.

Фахівці водоканалу замінили засувку, ще раз перевірили спроможність системи водогону працювати на повну потужність. 21 січня о третій годині ночі завершилося заповнення мереж водогону і вода почала поступати у резервуари на вул. Попова. До 7-ї години ранку у резервуари вдалося закачати 11000 кубометрів води, що дозволило розпочати подачу води у місто Чернівці. Заповнення резервуарів водою триватиме також кілька годин удень та у ніч на 22 січня – на цей час подачу води у місто буде обмежено, але вже на ранок 22 січня резервуари буде заповнено відповідно до норми і цілодобове водопостачання міста буде відновлено.

«Аварійне відключення від водопостачання водогону, яке призвело до серйозної аварії, за попередніми підрахунками, завдало збитків до мільйона гривень, спричинило значні незручності чернівчанам. Потрібно було б аби ВАТ «Чернівціобленерго» відшкодувало ці збитки», – заявив Михайло Крайс.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *