Українці вимирають. Їх про це інформують

8026

Власне сільськогосподарське виробництво Україна послала, вибачайте, за правду, на три літери. Та перш ніж наведу приклади, які це підтверджують, зауважу: всі наведені у даній публікації факти взяті з виступів спеціалістів – начальників різних служб Чернівецької області та науковців і викладачів вишів.

Отож, майже самі цитати з мінімальними висновками, бо їх, шановні читачі, ви зробите самі. А звучали вони під час дводенної конференції, яка завершувала проект, профінансований Європейським Союзом (понад 148 тисяч євро) «Доступ до інформації про екологічно чисті продукти в транскордонному регіоні «Румунія – Україна – Республіка Молдова»

Іван ЛУГОВИЙ, заступник начальника держекоінспекції:

*Тваринництво нещадно знищене. На 100 га угідь було 40 ВРХ, а зараз немає і половини.

*У Станівцях, що на Кіцманщині, колись було 10-тисячне поголів’я овець. Нині знайти баранину велика проблема.

*Чимало продуктів зараз завозять в Україну. І хоча від 1995 року всі пункти пропуску в нас забезпечені спеціалістами, та, на жаль, не все, що імпортується в Україну, перевіряється: нам бракує обладнання і методик.

*Не вистачає нам і стаціонарних порталів попереднього радіаційного контролю з детектором для нейтронного випромінювання. Цей детектор, до речі, визначає, чи не провозять в Україну військову зброю.

Микола ТУРАШ, завідувач лабораторією та заступник директора Наукового токсикологічного центру ім. Л.І. Медведя (Чернівці):

*Повне дослідження одного харчового продукту коштує від 1,5 до 2 тисяч гривень.

*Якість молока корови залежить від того, яку воду вона п’є.

*Європа перейшла до натуральних барвників, бо штучні використовувати у  безалкогольних напоях уже заборонили. А в Україні ними широко користуються.

*Дослідження свердловин робить Інститут курортології. Вартість – від 150 до 400 тисяч гривень.

*Хлор, яким дезінфікують питну воду для буковинців, – канцероген.

Марчел КУШНІР, наукова академія навколишнього середовища (Кишинів):

*У Молдові не використовують хлор для очищення води.

Ярема ТЕВТУЛЬ, хімік-професор, ЧНУ:

*Харчові хімічні домішки до продуктів знищують людей. Зате вони поліпшують вигляд продуктів харчування і тривалість їхнього зберігання. Для прикладу, у льодяниках і кетчупі, які так полюбляють наші діти, є канцерогени. А так званий соєвий лецитин, який виробляється штучно, а не із сої, викликає затримку росту в дітей, слабоумство, порушення роботи мозку, шкідливо впливає на щитовидну залозу та викликає ранню менопаузу. У деяких країнах, де шанують своїх громадян, соєвий лецитин заборонений для використання у харчовій промисловості.

*Парафін, який додають до цукерок «Жувіленд», сприяє новоутворенням, тобто викликає онконедуги, як і барвник «оранж». А широко вживаний глутамат натрію, без якого не обходяться ковбаси та інші м’ясні вироби, стає причиною головного болю, алергії, серцебиття, а також погіршує зір.

Віктор ФУШТНЙ, керівник медиченого центру «Горицвіт»:

*Свою хворобу шукайте на дні тарілки. У Норвегії, приміром, взагалі немає сковорідок.

*Геноцид українців почався із супермаркетів.

*Три епідемії «косять» наші ряди: епідемія інфаркту, раку та діабету. Із 10 смертей 7 припадає на інфаркт. Серед причин – традиція споживати свинину. Нагадаю, ще Чазов казав про те, що народу треба дати селен, який візьме на себе профілактику інфарктів. Селену дуже багато у бразильському горіхові та бджолиному пилку. Натомість пальмова олія, а вона є практично в усіх продуктах, які споживають українці, теж прискорює шлях до серцевого нападу. Бо належить до насичених жирів.

*Випивши склянку пепсі, ви закинули до свого шлунка 10 ложок цукру. А це, я відомо, основний закислювач крові. Разом із трансжирами. А хвороба – це і є закислення крові.

До шкідливих насичених жирів належить пальмова олія.

*5 склянок зеленого чаю на день має стати нормою. А ще не готуйте без спецій: гвоздика, кориця, материнка, куркума, сушена петрушка тощо – найкращі друзі вашого здоров’я.

*Продукти варто зберігати тільки замороженими, квашеними та сушеними. Все решта не дає користі.

Наталя БОЧАРОВА, лікар-дієтолог центру естетичної медицини «Грація»:

*Екологічні продукти можна зіпсувати на кухні. Якщо ви подасте кабачки підсмаженими та ще й з майонезом, користі від них не буде.

*Перекус між харчуванням – це завжди погано.

*Знаєте, чому канадійці живуть на 20 років довше за українців? Бо вони правильно харчуються, п’ють достатню кількість чистої води (30 мг на 1 кг ваги) та вживають біологічно активні добавки (для кожної вікової групи).

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»    

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *