У Сторожинецькій лікарні запрацює сучасне приймальне відділення

Сучасне приймальне відділення незабаром розпочне роботу у Сторожинецькій багатопрофільній лікарні. Приміщення для нього у рамках програми Президента України «Велике будівництво» звели з нуля лише за три місяці. Зараз тут триває монтаж ліжок, меблів, обладнання та іншого необхідного інвентарю.

Відділення працюватиме за європейським принципом, тобто не лише, як приймальне, а й як діагностично-реанімаційне.

– Це дозволить пацієнтам отримувати якісну невідкладну допомогу, щойно вони переступлять поріг медичного закладу. Не буде потреби людину у важкому стані возити із корпусу в корпус, – пояснив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Серед потужного діагностичного обладнання, яке отримала лікарня, комп’ютерний томограф. Щоб пройти огляд на такому апараті, жителям громади раніше доводилося їздити до Чернівців, стояти у чергах і, головне, – платити чималі гроші. Томографію ж у Сторожинецькій лікарні можна буде зробити безкоштовно.

– Завдяки новому відділенню ми значно розширимо спектр надання допомоги та зможемо врятувати набагато більше життів, – переконаний медичний директор закладу Василь Палій.

Нагадаємо, 2020 року у Чернівецькій області за програмою «Велике будівництво» відремонтували приймальні відділення п’ятьох медичних закладів – обласної лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, а також Сокирянської, Вижницької, а тепер і Сторожинецької лікарні. Усі вони вже отримали потужне діагностичне обладнання, в тому числі і комп’ютерні томографи, повідомила пресслужба Чернівецької облдержадміністрації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *