У місті зводитимуть багатоповерхівки та добудують мікрорайон із пляжем

У Чернівцях підготували Генеральний план розвитку міста на 20 років. Більше того: тепер це не секретний документ, а публічний. Познайомитися з ним можна на сайті Чернівецької міської ради.

ЯЯЯЯЯ

– Головне у Генеральному плані – будівництво багатоповерхових будинків. Досі щороку ми здавали в експлуатацію близько 100 тисяч квадратних метрів житла. За новим генпланом плануємо здавати 120 тисяч квадратних метрів, – каже Сергій Гомонович, головний архітектор Чернівців. – У найближчих планах – завершення будівництва на Проспекті Незалежності, вулицях Сторожинецькій, Рівненській та Героїв Майдану. Заплановане також зведення великих житлових комплексів на три і чотири поверхи із власною інфраструктурою. Зокрема, у районах Роші та Садгори є території на півтора гектара, де, власне, будуватимемо багатоповерхові комплекси. Нині триває будівництво багатоповерхівок у районі озера на вулиці Винниченка – так званий мікрорайон «Мрія», де буде власна пляжна зона.

На вулицю Магалянську, до якої розшириться територія Чернівців, планують перенести промисловий район з вулиці Прутської. А в районі міського пляжу створять велику рекреаційну зону з пішохідними мостами, аквапарком і розвагами.

Вл.інф.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *