У «буковинській Швейцарії» ставлять на ноги без ліків

Безмедикаментозне лікування – запорука нашого здоров’я і довголіття. Саме тому на горі Цецино створений медичний центр, в якому лікують хворих за допомогою мануальної терапії. Тобто, без ліків та оперативного втручання. У «буковинській Швейцарії» є всі умови для реабілітації хворих з важкими травмами, лікування вроджених пороків опорно-рухового апарату, спортивної реабілітації. Тут розташовані 12 мінеральних джерел, серед них – сірководневе джерело, джерело з іонами цинку, з іонами заліза та срібла. На горі є й озеро, сформоване з джерел.

 

–  Природа ніби навмисне створила цю затишну місцину для реабілітаційного центру,– говорить Андрій НЕЧАЙ, головний лікар центру «Меднеан», невролог-вертебролог, який вже понад 11 років використовує власну методику лікування пацієнтів з проблемами спини та суглобів. – Тож ми намагаємося максимально використати природні ресурси для лікування пацієнтів.

У клініці працюють травматолог, фізіотерапевт, вертебролог та невролог. Робота медиків спрямована на відновлення і реабілітацію хворого. Адже медикаментозне лікування усуває передусім симптом захворювання, а не причини його виникнення.

Крім мануальної, у центрі «Меднеан» проводять ударно-хвильову терапію, лазеротерапію, ультразвукову, магнітну, пресо- та електротерапію.

Діти з хворобами літніх

– Ми беремося за лікування «важких» дітей, від яких традиційна медицина вже відмовилася, – розповідає Андрій Володимирович. – Щоправда, дивують випадки, коли через недбалість батьків, здорова дитина стає калікою. Наприклад, дитина з четвертою стадією сколіозу – недбалість батьків – адже навіть людина без медичної освіти може побачити страшну деформацію, яка відбувається не тільки з хребтом дитини, а й з грудною клітиною. Хоча, бувають і винятки, коли дитину хвороба може скрутити за кілька тижнів. 10 років тому досить рідко у молодому віці виявляли остеохондроз. Нині – цією недугою хворіють навіть діти 12 років. І, на жаль, чим далі – тим хвороба молодшає.

Це захворювання ми «завоювали» у першу чергу, через екологічний фактор. А на дітях це відображається першочергово. Через малорухливий спосіб життя діти змалечку набувають цілий бекет хвороб, адже від ранку до вечора вони за партами, а після уроків – за комп’ютерами. Колись причиною остеохондрозу були навантаження, нині ж навантаження – фактор, який допомагає побороти це захворювання. 

Нині ж я працюю з півторарічною дитиною з діагнозом – гідроцефалія. Хочу застерегти батьків немовлят, що існують захворювання, з якими можна боротися із самого народження. Якщо, наприклад,  у 3 місяці дитина не тримає голову – звертайтеся до спеціалістів, а не чекайте, поки вона її підніме. Чим швидше ви звернетеся до лікарів – тим легше буде вберегти дитину від страшних наслідків.

Лікуватися у центр приїжджають з усієї Буковини, Івано-Франківської, Львівської областей. Тут діє 12 стаціонарних місць. За словами Андрія Нечая, ціни досить лояльні для будь-якої верстви населення, адже проживання з 3-разовим харчуванням коштує 150 грн.  

Застосовуємо й технології, які дозволяють боротися зі спинномозковими грижами без операції. Нині ми робимо їх неактивними. Також застосовуємо технології, які дають можливість відновити хрящ без операції, адже медикаменти не відновлюють хрящ, а в центрі після 3 – 4 процедур хондроцити починають ділитися.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *