Тимошенко вже знайшла додаткові 30 мільярдів

Прем’єр Юлія
Тимошенко оцінює додаткові надходження до бюджету 2008 року у 30,4 мільярди гривень. Про це вона заявила на нещодавній селекторній нараді з керівниками обладміністрацій: – Це достатньо великий обсяг грошей, який ми б хотіли розподілити так, щоби значна їхня частина була спрямована до регіонів, – наголосила Юлія
Володимирівна.
Зокрема, прем’єр пообіцяла направити додаткові дотації місцевим бюджетам для підвищення мінімальної зарплати і введення з 1 вересня єдиної тарифної сітки для бюджетників: – Це дозволить суттєво підвищити зарплати всім бюджетникам, які мають найнижчі зарплати в Україні, – сказала вона.
Тимошенко зазначила також, що розраховує на ухвалення парламентом змін до Держбюджету-2008 на останньому сесійному тижні перед канікулами.
Тимошенко пообіцяла ще надати субвенції регіонам на проведення заходів у рамках підготовки до «Євро-2012». Зокрема, прем’єр повідомила, що понад 4 млрд. грн будуть виділені для надання державних гарантій на побудову автодоріг і отримання кредитів місцевою владою.
Тимошенко торкнулася разом з цим питання проведення земельних аукціонів, які є джерелом додаткових доходів до бюджету. Рекордсменом є Харківська область: Харків провів лише 9 аукціонів і отримав додатково 56,5 мільйонів до бюджету. – Ця цифра докорінно міняє доходи до бюджету, – сказала Юлія Володимирівна. За словами Тимошенко, її вразив випадок у Чернігівській області: – Невелике селище Варна провело 2 аукціони і отримало 26,5 мільйони, – сказала вона. – Я хочу, щоби ви відчували на цьому прикладі, який ресурс ми втрачаємо, коли не проводимо аукціони, – додала прем’єр.
Вона перелічила регіони, де від аукціонів нічого не було отримано, серед них АРК Крим, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська області,  Київ та Севастополь. – Там у нас аукціони  2008-го були не в моді – і землі, як і завжди, передавалися на тіньовій основі, – сказала Тимошенко.
«Українська правда»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *