Це війна проти українського народу

В ніч на 11 грудня «батя» спробував зачистити Майдан. Вочевидь, розраховуючи, що мітингувальників на вулицях Києва буде значно менше, аніж зазвичай. Адже ті напевне вирішать, що тільки останньому «овочу» спаде до голови ідея розганяти Майдан, у той час коли в країні перебувають з візитами високі представники західних країн, зокрема, віце-президент Європарламенту Кетрін Ештон та заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд!

169589_10152071595148044_627100461_o

«…Интересно, они вообще знают, какая разница во времени между Киевом и Нью-Йорком?! – щиро здивувався навіть Євгеній Кисельов. – Они же, блин, обеспечили все службы новостей в Америке – в их вечерний прайм-тайм – главной новостью из мирно спящей Европы с роскошной драматической картинкой!»

«Такої кількості «Беркута» я в житті ще не бачив, – відгукнувся Віталій Кличко, який разом із Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком, боронив мітингувальників від спецризначенців. – І це продемонструвало, як влада нас боїться. Вона зібрала весь Беркут».

Проте Майдан вистояв. Вистояли Громадяни нашої країни – важку ніч, у десятиградусний мороз, проти тисяч «Беркутівців».

«Я ніколи в житті так не чекала світанку, – згадує одна із мітингувальниць. – Страшно було перші дві години. Стало спокійніше на душі, коли люди почали стікатися на Майдан. Я не могла повірити до останнього і мені навіть зараз здається, що це був страшний сон… Такого прощати не можна.»

Тетяна Чорновіл, 25-річна дівчина, не дала «Беркутівцям» можливості штурмувати на вул. Інститутській, обмотавши себе тросом, за допомоги якого хотіли завалити барикади. На спротив «батіохоронцям» киян уночі піднімали церковні дзвони, українські священники на колінах просили Беркут не бити демонстрантів. Зрештою, вранці на вулиці Києва вийшло стільки людей, що чорношоломники відступили. Зачистити Будинок профспілок та КМДА силовикам не вдалось.

Що далі? Зараз у Києві сконцентровані практично всі силові структури, які виконують функції охорони громадського порядку. У МВД закінчуються резерви. В «бій» кинуті вже навіть хлопчаки зі шкіл міліції та «Грифон» (служба охорони суддів). Далі – надзвичайний стан і залучення армії до придушення населення. Проте наскільки лояльна до баті армія після нещодавньої зачистки офіцерського корпусу (зокрема, у Львові розформоване Західне оперативне командування)?  220 бійців кіровоградського «Беркута» нібито відмовилися вантажитися в автобуси та їхати до Києва – не зважаючи на погрози та можливі санкції. «Десять чоловік з оболонського «Беркута» кинули свої каски і пішли додому, відмовляючись діяти проти власного народу»! – повідомив народний депутат Олександр Бригинець… МВС подібні повідомлення ЗМІ рішуче спростовує, називаючи «частиною «брудної» політтехнології, спрямованої на дискредитацію міліції та маніпулювання громадською думкою».

Тож, поки решта «Беркута» та інших спецпризначенців зберігають ще залишки боєздатності, Майдан чекає невдовзі ще одного штурму. Віктор Янукович на «круглому столі» з трьома екс-президентами із посмішкою згадував, як «Беркутівці» 30 листопада лупцювали беззахисних студентів.

«Він плюнув в обличчя США, Європи та 46 мільйонам українців», – заявив Арсеній Яценюк. «Компромісів із головорізами й диктаторами бути не може», – підтримав лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

Головне питання: чи вистачить міліціонерам мужності не виконувати наказ застосувати проти мітингувальників табельну зброю?

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *