Топ-5 зелених продуктів для довголіття

Вчені з’ясували, які рослинні продукти дозволяють поліпшити здоров’я і наблизитися до довголіття. Про них розповідає практикуючий нутриціолог  Наталія КАРАВАНОВИЧ.

 

Огірки

Огірок приблизно на 96% складається з води, це робить його ідеальним овочем для відновлення водного балансу організму. Також недавнє дослідження показало, що огірок сприяє зниженню рівня цукру в крові.

Брокколі

Ця капуста містить велику кількість фітохімічного глюкорафаніну. Дослідження показали, що ці речовини дуже корисні, їх вживання запобігає виникненню деяких видів раку.

Шпинат

Шпинат містить багато корисних речовин. Фахівці відзначають, що цей продукт відрізняється високим вмістом заліза, вітаміну С та кальцію. Шпинат також багатий зеаксантином і лютеїном, ці речовини запобігають захворюванням очей.

Капуста

Склад капусти володіє протираковим потенціалом. Вченими було виявлено, що апигенин зменшує розмір ракових пухлин. Також наголошується, що капуста володіє антиканцерогенними властивостями.

Салат

Експерти стверджують що всі види салату однаково корисні та поживні. Їхнє вживання  сприяє здоров’ю серцево-судинної системи. Відзначається також позитивний вплив салату на рівень холестерину і антиоксиданти в організмі.

 

Сайт практикуючого нутриціолога Наталії Караванович 

http://karavanovich.com.ua/

На консультацію та із запитанням можна звернутися, написавши на поштову скриньку kara-lun@ukr.net

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *