Сироти мають право на краще життя!

Україна – серед тих європейських країн, у яких найбільше дітей живе в інтернатах. Загалом у нашій країні 103 тисячі дітей-сиріт.

На Буковині ж не мають батьків 2362 малюки. Усі вони потребують підтримки та уваги.
Зваживши всі «смішні» застарілі норми на потреби дітей-сиріт, НФПУ (Національний форум профспілок України) оголосив акцію «Допоможи дітям». Були ініційовані благодійні вистави для нужденних дітей. Крім того, представники НФПУ звернулися за допомогою до приватних підприємців нашого регіону. І вже є перші результати: підприємці Калинівського ринку збирають для діток одяг.

За словами Петра СИДОРА та Марини КОСТЮК, представників НФПУ в Чернівецькій області, є багато проблем, з якими щодня стикаються діти-сироти. Це й поганий одяг, і недостатнє харчування, і просто – відсутність любові та ласки… Усі ці проблеми треба вирішувати спільними зусиллями.

Перш за все потребує змін українське законодавство. Обов’язково потрібно підвищити допомогу одиноким матерям від 130 грн на міс. до прожиткового мінімуму. Больові точки – питання опіки, освіти та працевлаштування випускників інтернатів. Нинішні умови проживання в нашій державі не залишають жодної перспективи таким дітям.

Через це НФПУ вимагає прийняття законодавчих норм, які надали би вихованцям інтернатів гарантії повноцінного розвитку: безплатну освіту, підвищену стипендію, забезпечення гуртожитком.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *