Суд у справі на «міліон» продовжиться завтра, але вже без матеріальних претензій до преси

Саме так слово «мільйон» написано у позовній заяві прописом, а в цифровому варіанті не вистачає одного нуля…

завантаження

Позавчора, 15 липня, у Першотравневому районному суді м. Чернівці розпочався розгляд позову п. Вакарюка до журналістів і активістів про захист честі, гідності та ділової репутації. Позивача в суді не було, його адвокат повідомив, що той  захворів і перебуває на стаціонарному лікуванні.

Натомість на засідання суду прийшла ціла армія журналістів. Адвокат позивача звернувся з клопотанням зробити в судовому засіданні перерву, бо він щойно вступив у справу. Сторона відповідачів не заперечувала. Та, зважаючи на суспільний резонанс справи, адвокат одного з відповідачів звернувся з клопотанням дозволити відеофіксацію процесу. Суддя Войтун клопотання задовільнив, то ж тепер  перебіг судового процесу можна буде побачити на місцевих телеканалах і в Інтернеті .

Щоби всі учасники процесу могли ознайомитися з позовною заявою у новій редакції, яку роздали прямо в залі суду, в засіданні оголосили перерву.

Як відомо, спочатку позивач вимагав мільйон гривень загалом від усіх шести відповідачів. Та в новій редакції позовної заяви він уже конкретно визначив суми для кожного відповідача: з трьох ЗМІ матеріальні претензії були зняті, натомість компенсацію за моральну шкоду збільшено для інших відповідачів: від одного з них позивач вимагає 200 тис. грн., від двох інших – по 400 тис.

Продовження мільйонної судової епопеї відбудеться завтра, 18 липня 2014 року о 14.00.

Нагадаємо, що такої кількості позовів до преси водночас Буковина ще не знала, тож журналісти назвали цей випадок атакою на ЗМІ. Так, у Першотравневому райсуді Чернівців триває судовий процес за позовом офіцера СБУ до журналіста сайту «BukNews» Юрія Чорнея. У вересні у Шевченківському райсуді м. Чернівці продовжиться розгляд справи за позовом Рустама Агаларова до газети «Версії» та журналістки Лідії Кирилюк. На вересень перенесли й судове засідання за позовом до телеканалу ТВА та журналіста Івана Гончарюка за журналістське розслідування у Сокирянах «Міжгір’я у мініатюрі». А ще ж є й позови до ТРК «Чернівці» та державного телебачення…

Галина ЄРЕМІЦА, фрілансерка (вільна журналістка) 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *