Різня, як у фільмах, покарання – як в Україні…

Такий висновок спав на думку після прес-конференції, що влаштували позавчора для журналістів батьки, родичі та друзі убитого 28-літнього Сашка Савки. 

Удар битою по голові, «заточкою» в серце, кілька куль у спину… На жаль, це не сюжет американського бойовика, а страшне, криваве вбивство у Чернівцях. Точніше, за межами міста, у ресторані «Графська садиба». Сталося це ще 1-ого квітня минулого року. Саме «День сміху» став останнім у житті 28-річного Олександра Савки.

Нагадаємо, Савку вбили троє громадян Азербайджану – батько та двоє синів. Один бив битою, інший – ножем, а третій – стріляв.

Батьки, дружина, мала дитина й друзі загиблого Олександра втратили його назавжди, а буковинцям стало моторошно за своїх дітей та чоловіків. Ще страшніше стало після оголошення вироку Кіцманського районного суду: двоє вбивць пропали безвісти, а третій отримав… три роки умовного(!) обмеження волі. Звичайно, за версією суддів, цього третього не слід вважати вбивцею. Він був присутнім, брав участь, наносив тілесні ушкодження, але до смерті не причетний… Дії азербайджанця кіцманські судді розцінили, як хуліганство, грубе порушення громадського порядку. «…А тому він взяв зі свого автомобіля биту в обидві руки та підняв її, однак ударів не наносив. Після удару рукою Савки О.В. об биту вона розкололася» – ось така нісенітниця написана в офіційному вироку. Так, Олександр дійсно був гарним спортсменом, але розколоти рукою биту йому навряд чи вдалося б.

Є запитання і до міліції. Вже майже мертвого Сашка «благородні» Агаларови, яких переслідували друзі Савки, відвезли на Фастівську до лікарні. Там їх уже чекала міліція, але правоохоронці відпустили азербайджанців сходити до аптеки за ліками… Більше їх, звичайно ж, ніхто не бачив.

Невдовзі розглядатиметься апеляція. Мабуть, кожному громадянину України буде образливо й страшно, якщо за вбивство так ніхто й не понесе заслуженого покарання. Адже навіть у голлівудських фільмах негідників зрештою карають. Утім, ми ж в Україні… Де саме цими днями 61-літня бабуся з Полтавської області, захищаючи себе та своє помешкання від грабіжника, вдарила останнього сокирою по пальцях. Стареньку арештували: їй загрожує 3 роки тюрми…

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *