Пригода – негода, дурням засторога

Про те, як мешканець Сторожинця виявив на військовому полігоні невідому речовину і вчинив, як безграмотний грецький селянин

Ця пригода сталася у Сторожинці. Сміливець із райцентру в пошуках металобрухту зайшов на територію колишнього військового полігону, а нині Чернівецького військового лісгоспу. Там він надибав бочки з невідомою речовиною. Вміст трьох із них вилив на міському сміттєзвалищі, а порожню тару завіз до себе додому.

У понеділок на пульт зв’язку пожежно-рятувальної частини Сторожинецького райвідділу управління МНС в Чернівецькій області надійшло повідомлення про цю подію.

Відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю УМНС України в Чернівецькій області заспокоює: ємності у «шукача пригод» вилучено. Поки що скарг на здоров’я у чоловіка немає. Але місце, де він знайшов бочки, ретельно оглянули спеціалісти й огородили його. Вони з’ясували, що кілька бочок ще прикопані і перебувають тут, напевне, 15-20 років. Територія охороняється.
Фахівці санітарно-епідеміологічної служби взяли проби речовини з бочок для проведення лабораторних аналізів та визначення місця для їхньої подальшої утилізації.

Загрози життю і здоров’ю місцевих мешканців немає, – стверджують еменесівці. Ситуація контрольована.

А мені з цього приводу пригадався один із перших американських трилерів 70-х років минулого століття. У ньому йшлося про останні години життя на Землі. Що ж стало цьому причиною? Надзвичайна наполегливість безграмотного грецького селянина і його шалене бажання розбагатіти. Коли останньому до рук випадково потрапила супер-зброя, загублена військовиками-експериментаторами, він зробив неможливе – розпиляв кулю, виготовлену із супер-матеріалу. А саме в ній у середині зберігалася смертоносна зброя, яка знищувала водночас усе людство…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *