«Прозорро» та «Прозорро.Продажі» стануть акціонерними товариствами

Державні підприємства “Прозорро” та “Прозорро.Продажі”, які належали до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, будуть перетворені в акціонерні товариства. Показово, що лише торік система “Прозорро” заощадила понад 55 млрд грн коштів платників податків. “Прозорро.Продажі”, своєю чергою, протягом 2020 року згенерувало до бюджетів різних рівнів 11 млрд грн.

Відповідний наказ Мінекономіки набирає чинності 1 березня 2021 року. Крім того, контроль за виконанням цього наказу покладено на заступника Міністра Світлану Панаіотіді. 100% акцій підприємств залишається в державній власності.

“Корпоратизація ДП “Прозорро” — це нова сходинка у розвитку сучасного ІТ-підприємства, яким вже 5 років є компанія “Прозорро”. Водночас наші плани не змінюються: цього року ми продовжимо курс на електронізацію публічних закупівель та запровадимо електронне тестування для уповноважених осіб серед замовників”, — зазначив директор “Прозорро” Василь Задворний.

“Прозорро.Продажі” зі стартапу перетворюється на машину державно-приватного партнерства з дуже високими стандартами і з не менш важливими завданнями. Тому готові для забезпечення повної прозорості на ринку лісу, землі, а також будемо працювати над іншими завданнями держави та потребами бізнесу”, — прокоментував наказ директор “Прозорро.Продажі” Олексій Соболев.

ДП “Прозорро” та ДП “Прозорро.Продажі” — це два різні державні підприємства, які побудовані на принципах сім’ї Прозорро “усі бачать усе”, але адмініструють та розвивають різні електронні системи::

  • ДП “Прозорро” — для проведення тендерів на закупівлю товарів, робіт і послуг державними установами;
  • ДП “Прозорро.Продажі” — для продажу державного та комунального майна на електронних аукціонах.

Така діяльність підприємств заощаджує державні кошти та наповнює бюджети різних рівнів відповідно.

ДП «ПРОЗОРРО»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *