Президент за право «швидкої» на «вдячність» грошима

Глава держави підписав закон, який дозволяє системі, до якої входять і  лікарі «швидкої», брати пожертування від громадян і підприємств.

Чим обернеться для хворих підписання Віктором Януковичем закону №333-VII «Про внесенння змін до статті 14 Закону України «Про екстрену медичну допомогу», на жаль, зрозуміло відразу. Шкода лише самотніх пенсіонерів і соціально незахищених громадян. А про підписання повідомили у прес-службі президента.

Як відомо, закон, що дозволяє системі екстреної медичної допомоги брати добровільні внески від організацій і фізичних осіб «на розвиток і покращення матеріально-технічної бази», ще 18 червня ухвалила Верховна Рада.

За повідомленням «Комментариев», 3 січня прем’єр-міністр Микола Азаров доручив протягом місяця виправити ситуацію з організації центрів екстренної медичної допомоги на місцях і попередив чиновників про  відповідальність за нехтування цим завданням.

Наслідки, як бачимо, не забарилися. Найпростіше було перекласти нестачу коштів для організації центрів на рядових громадян. Утім, наша влада і в цьому не оригінальна. Пригадуєте байку, а, може, й не байку про те, як відреагував Йосип Сталін на запитання зарубіжного журналіста, чому в радянських лікарів такі маленькі зарплати?  Диктатор сказав: «Доброго лікаря народ прохарчує, а погані нам не потрібні!». Однак сьогодніщня ситуація ще гірша й важча, бо людям доведеться а і важча, бо утримиуватиснезахищених громадян. орожуавьти утримувати цілу службу…

Вл. інф.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *