Посадовець облуправління Держпраці вимагав у підприємця 1000 євро за непритягнення до відповідальності через порушення трудового законодавства. Його затримали правоохоронці

Протиправну діяльність 45-річного начальника одного з відділів Управління Держпраці в Чернівецькій області викрили співробітники обласного управління Нацполіції, Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Правоохоронці з’ясували, що посадовець вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду в розмірі 1000 євро за можливість уникнути штрафних санкцій через порушення вимог законодавства про працю і подальше неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності.

Вчора, 14 січня, службовець отримав від підприємця частину неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч гривень. Одразу після передачі коштів поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці здійснили низку обшуків у службових кабінетах Управління Держпраці в Чернівецькій області та за місцем проживання зловмисника. За результатами проведених обшуків співробітники поліції вилучили службову документацію, чорнові записи та гроші в національній та іноземній валюті у сумі, еквівалентній приблизно 140 тисячам гривень.

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області вирішують питання повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *