Понад 7 тисяч домогосподарств ще без газу

Паводок пошкодив 35 газопроводів у 19 населених пунктах Кіцманщини та Вижниччини
Через паводки, спричинені сильними дощами, у Чернівецькій області пошкоджено 35 газопроводів, які перебувають у власності держави та місцевих громад. Це підземні та наземні мережі, а також газогін, що проходить через річку Черемош. Шкоди, нанесеної кризовій інфраструктурі області, обчислюється. За попередніми даними, йдеться про збитки в розмірі 11 млн грн, повідомляє пресслужба «Чернівцігазу».
Понад 500 фахівців «Чернівцігазу» та 28 одиниць спецтехніки працюють у посиленому режимі, ремонтуючи газогони та відновлюючи газопостачання до осель буковинців. Розмиті дороги, завали з хмизу та дерев ускладнюють доступ до місць пошкоджень газопроводів.
Вже відновлене газопостачання до 5-ти сіл Кіцманщини. Досі без газу залишаються понад 7 тисяч осель у 19-ти населених пунктах Кіцманщини та Вижниччини. Найскладніша ситуація з відновленням газопостачання на Кіцманщині. Адже через пошкодження магістрального газопроводу ГТС «Укртрансгазу», що проходить через річку Черемош, без газопостачання залишаються 9 населених пунктів: Вашківці, Бабино, Вали, Карапчів, Брусниця, Кальнівці, Зеленів, Чортория, Нижні Станівці.
«Наша компанія, як оператор ГРМ, здійснює всі необхідні роботи з відновлення розподільних газопроводів ще у 10 населених пунктах. Проте відновлення газопостачання до цих 9 сіл залежить від того, як швидко «Укртрансгаз» відремонтує пошкоджений магістральний газопровід. Загалом йдеться про забезпечення газом 3,6 тис. споживачів. Наразі інформація по термінах виконання робіт «Укртрансгазом» у нас відсутня», – каже технічний директор АТ «Чернівцігаз» Максим ЛАДИГА.
Компанія зробить усе можливе, щоби якомога швидше відновити газопостачання. Однак тариф на розподіл газу АТ «Чернівцігаз» не покриває таких витрат. Компанія уже звернулася до обласної державної адміністрації з пропозицією виділити кошти на відновлення державних мереж і мереж, що належать громадам.  Акціонерне товариство «Чернівцігаз» – єдина в Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. «Чернівцігаз» експлуатує 8788 км газопроводів. 2019 року підприємство здійснило транспортування близько 250,1 млн кубів природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та понад 3 тисячі підприємств, установ і організацій. АТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області: штат компанії налічує майже 1100 осіб.
Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на покращення обслуговування клієнтів, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і понад 8 млн споживачів газу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *