Побачити Одесу, проспівати і… перемогти

Лауреатом І ступеня в номінації «Мішані хори» повернувся хоровий колектив Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича з ювілейного XX Міжнародного фестивалю-конкурсу хорового мистецтва «Південна Пальміра» ім. Олександра Зайцева, одного з найстаріших хорових конкурсів СНД. Для чернівецьких хористів все було вперше: перша участь у конкурсі, перше знайомство з Одесою та перша перемога з І місцем.

uJI6HLKHUiQ

На цьогорічну «Південну Пальміру» в Одесі зібралися 18 хорів з України (Харків, Одеса, Богуслав, Бориспіль, Роздільна), так і з Росії (Зеленоград, Москва). Вперше серед учасників конкурсу – колектив Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича під керівництвом Валентини Гордей (концертмейстер Н. Панченко), що від 2001-го бере активну участь у творчому житті училища, міста, області.

Нинішній конкурс – цінний досвід для хору училища: повним складом він не брав участі в жодному регіональному конкурсі, не говорячи про всеукраїнські… Та, попри всі вагання, все ж таки вирішили не відмовлятися від участі. І не дарма.
Як відзначали члени журі, відмінною рисою чернівецького хору є віковий склад, завдяки якому здійснюється легка, філігранна подача звуку, чистота інтонації, злагодженість. Репертуар чернівчан поєднав різноманітні жанри – від класики до сучасних творів, виконуваних здебільшого a cappella. Серед них була і «буковинська родзинка» – українська народна пісня «Як я була мала, мала» в обробці Андрія Кушніренка. Та чи не найбільше журі вразило те, що Валентина Гордей – керівник молодий, без жодного звання і регалій, на відміну від більшості керівників хорів-учасників.

Олександра ЯКИМЧУК, викладач училища мистецтв ім.  Воробкевича

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *