Підприємець, напиши Президенту!

Голова правління Інституту підтримки регуляторної реформи в Україні, відомий буковинський підприємець і політик Володимир ДОРОШ ініціює кампанію протидії порушенням прав підприємців України.

2005 року, коли удвічі скоротили цифру доходу, який давав право на користування спрощеною системою оподаткування, тільки активна громадська позиція підприємців та тисячі зібраних підписів дозволили зберегти засади малого бізнесу. Сьогодні, за словами Дороша, триває черговий наступ на малий бізнес. Йдеться про Постанову Кабміну від 14.04.2009 р. №366 «Про сплату внесків загальнообов’язкового державного пенсійного страхування фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування», яка фактично подвоює обов’язкові платежі для таких підприємців.

У сфері малого та середнього бізнесу в Україні сьогодні зайнято до 10 млн. осіб. З урахуванням найманих працівників та членів сімей підприємців, можна сказати що малий бізнес годує Україну.

Тож п. Дорош звернувся до суб’єктів господарювання із закликом направити відповідного листа Президенту України. Зразок такого листа можна знайти на особистому сайті dorosh.com.ua та на сайті газети versii.cv.ua.

Президенту України
Ющенку В.А.
Секретаріат Президента України,
вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

Копія: Голові правління Інституту підтримки
регуляторної реформи в Україні
Дорошу В.І.
а/с – 132, м. Київ – 150, 03150

Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!

Я, приватний підприємець ______________________________________________.
Прізвище, ім’я, по-батькові

Звертаюся до Вас з проханням скасувати Постанову Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 р. №366 „Про сплату внесків загальнообов’язкового державного пенсійного страхування фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування”.

Зазначена Постанова не тільки подвоює обов’язкові платежі для підприємців, чим фактично створює чергові перешкоди на шляху розвитку малого і середнього бізнесу у ці складні кризові часи, але й була прийнята з суттєвими порушеннями статей 6 – 10 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. Крім того, ця Постанова фактично вносить зміни до Указу Президента України від 28.06.99 № 746/99 „Про внесення змін до Указу Президента України від 3 липня 1998 року №727 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва”, що є перевищенням повноважень Кабінетом Міністрів України.

Якщо цю Постанову негайно не скасувати, то вона призведе до припинення діяльності значної частини суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб та масової тінізації малого і середнього бізнесу.

Переконаний, що подібні рішення повинні прийматись не у авральному „ручному режимі”, а за активного громадського обговорення та врахування зауважень і пропозицій підприємницьких кіл всієї України.

Дата „___” ____________ 2009 р. Підпис_________________________

Примітка: цей лист просимо надіcлати за вказаними вище адресами, по одному примірнику на кожну адресу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *