Освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях

hram-1

hram-2

hram-3

hram-4

В неділю, 31 січня 2010 р., єпископ Чернівецький і Кіцманський Марк, прибув на парафію Успіння Пресвятої Богородиці, до новозбудованого храму, який розташований у м. Чернівці, по вулиці Проспект Незалежності, 141.

Разом з Його Преосвященством на урочисте святкування приїхав і митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Біля величавого храму двох владик зустрічав настоятель церкви, протоієрей Василій Угрин разом зі священиками нашої єпархії та сусідньої Івано-Франківської єпархії, гостями та парафіянам церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

Після освячення храму, котре розпочалося о 10.00 год., була відслужена Божественна літургія святого Іоана Златоустого. Після відпусту все духовенство та миряни вийшли на подвір’я біля храму та освятили воду.

Після водосвяття Преосвященійший владика Марк виголосив проповідь, в котрій зазначив: «Високопреосвященійший владико, всечесні отці, дорогі брати і сестри, сьогодні в Чернівцях засяяв новий світильник істини. До цього величного храму зможуть прийти християни з різними потребами та принести молитви і Господь завжди буде вислуховувати їх прохання. Цей храм є кораблем, котрий буде прямувати до спасіння, і сподіваюся, що всі хто буде приходити до нього обов’язково отримає спасіння. Освячення цього храму посприяє утвердженню Української Православної Церкви Київського Патріархату на теренах Буковини. Ця подія згуртувала навколо новозбудованого храму велику кількість православного люду, засвідчуючи єдність Церкви Христової».

Настоятель храму, протоієрей Василій Угрин, з благословення владики Марка відзначив всіх тих, хто долучався до будівництва почесними грамотами. Також сказав, що поряд із цим храмом розпочнеться будівництво величного собору.

Серед присутніх були меценати храму, православні віряни м. Чернівці та області, а також із сусідніх областей.

Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці, повідомив всім присутнім парафіянам та гостям, що храм Божий буде відкритий щодня з 8.00 до 17.00 год.

Збережи Господи фундаторів, доброчинців, будівничих та благоукрасителів храму цього на многії благії літа!

Прес-центр Чернівецько-Кіцьманської єпархії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *