Опалювальний сезон у Чернівцях завершиться через два тижня

Опалювальний сезон у Чернівцях завершать за графіком – з 15 квітня цього року. Наразі температурні показники зупинити повністю котельні ще не дозволяють. Про це повідомив директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук.

За його словами , з 31 березня у зв’язку з потеплінням усі котельні міста працюють в ощадливому режимі, коли теплоносій подається лише у нічний час.

За прогнозом метеорологів до 15 квітня на території міста очікується ще кілька ночей з мінусовими показниками температури, тому остаточно зупиняти роботу котелень недоцільно, адже тоді неможливо буде дотримати належний температурний режим не лише у житловому фонді, а й у закладах освіти та охорони здоров’я, які не мають індивідуального опалення.

Борг МКП «Чернівцітеплокомуненерго» за газ станом на 1 квітня становить 20 млн. грн., хоча у березні підприємство розрахувалося з газопостачальниками на 87% – газу було спожито на 9 млн. 666 тис. грн., а оплачено 8 млн. 431 тис. грн.

У свою чергу лише населення, питома вага якого у складі споживачів становить 80%, заборгувало підприємству за спожите тепло 16 млн. грн. Госпрозрахункові підприємства, які становлять 5% споживачів тепла, заборгували 1 млн. грн. Бюджетні організації, які фінансуються з міського бюджету, жодних боргів за послуги теплопостачання не мають.

«Після завершення опалювального сезону буде проведено перерахунки усім споживачам, проінвентарізовано наявну заборгованість та посилено претензійну роботу з боржниками. За спожите тепло боржникам таки доведеться розрахуватися», – запевнив директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго».

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *