На Хотинщині загинув електромонтер

Ще двоє працівників Обленерго цього року були серйозно травмовані, а один з них став інвалідом.

instrument_elektrika

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  створено спеціальну комісію з розслідування смертельного нещасного випадку, що стався 5 квітня  на підприємстві ТОВ «СО’ОК» у Хотині, – повідомляє Прес-служба теруправління.

Електромонтер з експлуатації розподільчих мереж підприємства «Хотинський РЕМ»  ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» у складі  робочої бригади оглядав  на території  вищеназваного підприємства закриту трансформаторну підстанцію та був уражений електричним струмом.

Члени бригади намагалися надати йому першу долікарську допомогу. На місце нещасного випадку було оперативно викликано бригаду швидкої медичної допомоги, яка продовжувала проводити реанімаційні заходи, проте безрезультатно. Потерпілий 1969 року народження загинув на місці.

Як повідомляє Прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, комісія територіального управління з’ясовує обтавини та остаточні причини нещасного випадку.

Під час розслідування вирішено також провести позапланову перевірку організації роботи з промислової безпеки та охорони праці на Хотинському РЕМ та ТОВ «СО’ОК».

Як стало відомо редакції, нещасні випадки цього року трапилися ще з двома електромонтерами ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго». Про один із них йшлося на сесії Сторожинецької районної ради. А перед бідою на Сторожинеччині уразило струмом і паралізувало чернівецького електромонтера: в нього відняло ноги на очах у лікарки швидкої допомоги, про що вона і розповіла автору цих рядлків.

І це попри те, що, як нагадаємо, у не такій уже давній прес-конференції голови правління Обленерго п. Шекети в облдержадміністрації йшлося саме про отримання цією організацією сертифікатів з охорони праці. Більше того, підприємство настільки дбає за своїх працівників, що навіть  тичасово закривало свої пункти проплати за електроенергію в центрі Чернівців, бо, як пояснив керівник, «активний громадянин Геков затероризував касирів», а підприємству важливе психічне здоров’я членів колективу.

…Можливо, якби відповідні органи вчасно звернули увагу на численні публікації газети «Версії» стосовно аварійних стовпів, трансформаторних підстанцій та іншого обладнання Обленерго, а прокурор Сторожинецького району прийняв би депутата райради Олександра Босовича, який звернувся до нього з приводу нещасного випадку з електромонтером у їхньому районі, то подібних трагедій було б менше? Зрозуміло, що професія електромонтера належить до життєво небезпечних. Але ж ми живемо у ХХІ столітті!

Вл. інф     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *