На Буковині влада в руках Народної ради. Оголошено недовіру Папієву. Заборонено КПУ і ПР

Позачергова сесія Чернівецької обласної ради розпочалася майже з двогодинним запізненням. Коли більш ніж через годину після оголошеного початку сесії кворуму не було, людина в масці-«балаклаві» оголосила з сесійної трибуни, що громада дає депутатам-регіоналам 30 хвилин на те, щоби дістатися сесійної зали. Якщо через півгодини кворуму не буде, – депутати будуть доставлені на сесію примусово. Менш ніж через 30 хвилин у залі зареєструвалися 55 депутатів, вони продовжували прибувати і зрештою в голосуванні брало участь 59 обранців. Вони проголосували за рішення голосувати усі питання в поіменному режимі.

2сесія

На порядок денний виносилося шість питань: «Про оцінку суспільно-політичної ситуації в України та перехід усієї повноти влади до рук Народної ради в області», «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання до депутатів усіх рівнів рад України щодо необхідності збереження територіальної цілісності та унітарності української держави», «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання до начальника УМВС України у Чернівецькій області Демидова О.М. про перехід міліції на бік народу та негайне відкликання підпорядкованих військ УМВС України в Чернівецькій області з Києва» (із доповненнями – до адресатів звернення доданий перелік усіх керівників силових структур у краї), «Про звернення щодо відставки президента Януковича».

«Про недовіру та відставку голови Чернівецької обласної державної адміністрації Папієва М.М.», «Про заборону діяльності на території Чернівецької області Партії регіонів та Комуністичної партії України».

Перші чотири були прийняті практично без проблем. За недовіру Папієву голосували 4 рази, він сам просив депутатів це зробити. Адже під вікнами стояла громада. При голосуванні четверо були проти, більш ніж півтора десятка утрималися.

Не менше списів ламалося навколо заборони КПУ та ПР. Зрештою, і за це проголосували з четвертого разу.

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “На Буковині влада в руках Народної ради. Оголошено недовіру Папієву. Заборонено КПУ і ПР”