«Моє слово: хочу даю – хочу забираю!»

За таким принципом, мабуть, працює голова Стрілецькокутської сільської ради. Бо чим іще пояснити те, що відбувається з руслоочисними роботами на гірському потоці Рівняк, який доволі часто заливає городи, підвали та подвір’я десятка сімей, серед яких Стрілецькі, Барановські, Клепачі тощо. Скажімо, останнього разу я особисто вивіз із двору КАМАЗ намулу. А цього року нам усім просто поталанило, що не було дощів.

Та навчений уроками минулого, я ще навесні звернувся до Кіцманської райдержадміністрації стосовно розчищення русла річки, щоби запобігти підтопленню. А для цього треба всього-на-всього поглибити 30-40 метрів русла невеличкого потічка, який виходить з лісу та тече селом Ревно. Відповідь надійшла мені за підписом заступника Кіцманської ОДА. В ній зазначалося, що «голову Стрілецькокутської сільради зобов’язано розчищати русло річки перед паводковим періодом і після кожного паводку». У листі зазначалося також, що «За інформацією Стрілецькокутської сільської ради, проведення руслоочисних робіт гірського потоку Рівняк планується на вересень-жовтень 2012 року».

Саме про цю дату йшлося у листі сільського голови М. Боднарюка до Кіцманської райради від 11 липня цього року. Він теж зазначав, що «виконання цих робіт планується на вересень-жовтень 2012 року». А вже, смію нагадати, середина листопада. Погода погіршується і руслорегулювальні роботи, зрозуміло, ніхто вже не здійснюватиме. Тож люди з острахом чекають чергового паводку.

Одне слово, обіцянка – цяцянка, а мешканців села пошили в дурні. Як і стосовно заасфальтованої дороги в центрі села. Бо напередодні виборів у районній газеті «Вільне життя» йшлося про те, що центр Стрілецього Кута заасфальтований. А там лише залатали дірки перед сільською радою. Асфальтом же шлях покрили ще 30 років тому.

Ілля СКИДАНЮК, житель села Ревно  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *