Міліція просить людей повернути зброю

Кілька днів тому з посади начальника УМВС у Чернівецькій області було звільнено Олександра Демидова. Тепер на його місці новий керівник – полковник Валерій Зінченко. До цього він працював заступником начальника УМВС у Закарпатській області.

Новопризначений начальник уже традиційно заявив, що його основне завдання – забезпечити спокій та безпеку мешканців і гостей Буковини. Але планує це показати не нас ловах, а на ділі. Адже після Майдану країна змінилася, і тепер, за його словами, міліція не може працювати так як працювала раніше.

Які ж нововведення планує ввести новий крайовий міліціонер?

Зінченко готовий створити при обласному УМВС нову «Громадську раду» з числа ЗМІ, представників ветеранських та громадсько-політичних організацій, аби спільно розробити пропозиції стосовно кадрових призначень своїх заступників та керівників райвідділів міліції. Один з перших наказів Зінченка полягає у переведенні 30% усіх працівників на несення служби по забезпеченню громадського порядку та максимальне залучення до цього загонів самооборони.

Головний міліціонер пообіцяв зайнятися всіма сумнівними оборудками в області, щоб  «наші діти спокійно ходили до школи, не вживали наркотики, не грали в ігрових автоматах, і не було жодних порушень закону». За словами Зінченка, інформація про ігрові автомати, які «кришувалися» співробітниками міліції в області, у нього є, але розкривати її поки не буде, оскільки «чим більше ми будемо про це говорити, тим менше шансів у нас буде це задокументувати». І додав, що більше таких «підприємців» у нас не буде.

Найближчим часом також планується створити новий підрозділ міліції на заміну розформованому «Беркуту». Робота цього підрозділу буде максимально відкритою і полягатиме у боротьбі зі злочинністю, звільненням приміщень від злочинців, проявами порушень закону.

Користуючись нагодою Валерій Зінченко звернувся до громадян повернути зброю, яка зникла з відділків міліції під час заворушень в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях.

«Вона вся зараз на руках і має бути здана, – зазначає правоохоронець. – У Львівській області зникло 867 одиниць зброї. Із них 781 — пістолет Макарова. 25 автоматів Калашникова. Також РПК — штурмовий кулемет. Дві снайперські гвинтівки Драгунова. Тернопільська область — 867 одиниць зброї. За наявною інформацією зникли 12 тисяч набоїв. Нема гарантії, що цієї зброї немає на території Буковини. Звертаюся до всіх громадян, які цю зброю мають і зберігають, щоби вони повернули її в 15-денний термін. За добровільну здачі цієї зброї в цей термін не буде кримінальної відповідальності».

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *