МИХАЙЛО ЯРМИСТИЙ – ДЕСЯТИРАЗОВИЙ ЧЕМПІОН ОБЛАСТІ З ШАХІВ

У березні-квітні цього року нещодавно створена громадська організація «Альянс професійних шахістів» спільно з департаментом освіти та науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації організувала та провела Чемпіонат Чернівецької області з шахів 2014 року. Організаційне та технічне сприяння змаганням також надала Чернівецька міська спортивна організація «Федерація шахів».

Уперше за останні роки Чемпіонат області проводився за багатоступеневою системою, що складалася з відбірних змагань та фіналу. Усі турніри відбувалися у приміщенні шахового клубу «Біла тура» (місто Чернівці, проспект Незалежності 86-Г).

У відбірному турнірі, що проводився у 9 турів за швейцарською системою, грали 47 провідних шахістів області. За регламентом змагань перша п’ятірка призерів, кращий шахіст серед ветеранів старше 60 років та кращий молодий шахіст до 20 років отримували пріоритетне право зіграти у фіналі.

У результаті напруженої та безкомпромісної боротьби перемогу здобув майстер спорту Михайло Ярмистий з результатом 7,5 очок з 9 можливих. Далі призові місця розподілилися наступним чином: 2 місце – кмс Володимир Виноградник – 7 очок; 3 місце – кмс Роман Блажевський – 6,5 очок; 4 місце – кмс Андрій Сухов – 6,5 очок; 5 місце – кмс Петро Любарський – 6 очок. Найкращий результат серед ветеранів показав кмс Микола Чижевський – 5,5 очок, а серед юнаків – першорозрядник Юрій Лугош – 5,5 очок.

У фінальному турнірі, що проводився за коловою системою у 9 турів, до цих шахістів приєдналися минулорічний Чемпіон області кмс Валерій Кордубан, минулорічний Чемпіон міста кмс Віталій Лужинський та кмс Вадим Ковтунович. Останній отримав персональне запрошення організаторів на виступ у фіналі як володар найвищого національного рейтингу станом на початок 2014 року.

Два тижні шалених шахових баталій визначили Чемпіона області 2014 року. Ним став майстер спорту Михайло Ярмистий, який показав справжній чемпіонський результат – 8 очок з 9 можливих. Срібну нагороду отримав кмс Віталій Лужинський з результатом 6 очок. «Бронзу» виборов кмс Володимир Виноградник – 5,5 очок.

Дані змагання та рейтинговий коловий турнір серед найперспективніших шахістів, що проводився паралельно з фіналом, суттєво посприяли підвищенню кваліфікаційного рівня молодих спортсменів. Одразу чотири шахісти (Віталій Корній, Денис Михайлюк, Василь Манилюк та Володимир Лобунець) виконали норми кандидатів у майстри спорту.

 

Володимир ЗАВ’ЯЛОВ, Громадська організація «Альянс ’професійних шахістів»

Додатки.       Підсумкова турнірна таблиця відбірного етапу.

до шахив 2

Турнірна таблиця фіналу Чемпіонату області з шахів 2014 року.

до шахив 1

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *