Маразм міцніє

І, що особливо небезбечне, – в елітних кабінетах українських можновладців. Бо рішення, які там приймаються, одразу ж відбиваються на житті кожного пересічного українця. Ось черговий антикризовий шедевр українських профі: до 2010 року жоден контрольний орган не перевірятиме приватних підприємців. Хіба що він сам особисто про це попросить чи звернеться зі скаргою… на себе. Про що може свідчити таке рішення? Лише про єдине: влада офіційно визнала, що всі контрольні органи мають насправді тільки дві функції: або займаються поборами, або є інструментами політичного тиску і «розборок».

З іншого боку, хіба уряд зі здоровим глуздом може відмовитися від перевірок у державі, де майже 80% лікарських засобів і понад 80% спиртних напоїв – фальсифікати? Та й не секрет, що українці споживають молочні продукти, в яких переважно немає й грама молока, їдять ковбасу без м’яса, користуються миючими засобами, які не перуть. Їх навіть щеплять неперевіреним матеріалом. А уявіть собі, що буде тепер?! Підставляй пет-пляшку під кран, набирай воду, додавай газу, продавай і загрібай бабло. І так в усьому – безкарно.

До речі, знаєте, чому тупі, висміяні Задорновим американці живуть добре? Тому що політична еліта там відповідає своєму елітарному визначенню. А у нас все навпаки. Розумний народ виживає в умовах, які давно привели б до вимирання американців чи європейців. А близькозора, зашорена власною кишенею, кримінальна верхівка, яка влаштувала цей геноцид, почувається комфортно. Хоча достатньо порівняти антикризові дії у нас та у нормальних країнах, щоби все зрозуміти і… просльозитися.

Наша держава все більше залізає у борги, а банкіри збільшують свою власність. Ціни, особливо на продукти, ростуть. А в Європі ціни падають і банки віддають борги державі. У нас навпаки: держава віддає приватним банкам бюджетні гроші…

Людмили ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *