Людям, автівкам і псам буде добре в Чернівцях

2010-го Чернівці матимуть добудований хірургічний корпус дитячої лікарні та єдиний розрахунковий центр, а також повністю розрахуються з боргами за 600-річчя. Якщо, звісно, не буде проблем з бюджетними грошима і виберуть «саме того» президента. Про це йшлося на підсумковій прес-конференції міського голови Миколи ФЕДОРУКА.

– Нині головна проблема міста – 19 мільйонів бюджетних гривень, які «висять» у казначействі, – розповів Микола Федорук. – Однак, сподіваймося, що в січні, максимум у лютому, місто зможе повністю розрахуватися з боргами. Тоді на 2010-й залишиться ще 20 млн. грн, які місто заборгувало за ремонтні роботи до 600-річчя.

Цього року планується нарешті завершити будівництво хірургічного корпусу дитячої лікарні на вул. Буковинській.

Оцінюючи роботу ЖРЕПів, мер Федорук зазначив, що 2010-го головним є повний перехід від ЖРЕП до об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які й контролюватимуть якість комунальних послуг.

Ціни на житлово-комунальні послуги цьогоріч підвищувати не збираються, але ніхто не може знати, що буде після виборів… Більше того, на вул. Шептицького за кілька місяців планують відкрити Єдиний розрахунковий центр, де можна буде отримати інформацію про будь-які комунальні послуги та оплатити їх. У перспективі – запровадження пластикових карток для комунальних розрахунків.

– 2010-го міська влада зосередиться на енергозбереженні та модернізації системи водопостачання, – наголосив Микола Федорук. – Заплановано подальшу заміну застарілих освітлювальних приборів, реконструкцію систем опалення, зменшення втрат води, тепла і світла в системах. Розпочнуться роботи за виграним німецьким грантом на реконструкцію водогону і дослідження можливостей побудови водозабору з р. Прут.

Цьогоріч планується також низка змін у транспортній інфраструктурі, що повинно зменшити «пробки» на дорогах. Зокрема, на черзі запуск повноцінного руху об’їзною дорогою. Готовий локальний автовокзал між ринками «Добробут» і «Калинівський». Туди, ймовірно, перенесуть зупинки маршруток, які їдуть до «Калинки».

У перспективі – перенесення Центрального автовокзалу з вул. Головної на Руську в район «Гравітону». Автостанція на вул. Головній буде локальною для автобусів Глибоцького та Сторожинецького напрямків. Стоянку з дріжджзаводу планують перенести до торговельного комплексу «Метро».

Протягом 2010-2011-го планують реконструкцію вул. Б. Хмельницького. Тут планують запустити тролейбуси 2 і 4 маршрутів, аби розвантажити вул. Руську.

Ще кілька будівельних проектів стосуються критого плавального басейну, Палацу спорту і притулку та крематорію для бродячих тварин.

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *