Люди домоглися свого: Грушівку й Волоку об’єднав новий міст

Відновлений міст, який з’єднав села Грушівку та Волоку, урочисто відкрили на Глибоччині. Його зруйнували повені 2008 та 2010 років. Аби потрапити від своїх будинків до магазину, школи та церкви, селяни змушені були долати до десяти кілометрів.

IMG_2719

Міст 14 м завдовжки, 3,5 м завширшки обійшовся у 990 тис. грн. У ремонті використані  новітні технології, що відповідають сучасним європейським стандартам, а  кошти  виділили з обласного дорожнього фонду. Міст призначений для руху пішоходів та проїзду легкових автомобілів, зокрема карети швидкої допомоги.

– За досить короткий період, як і було обіцяно, проведені всі відновлювальні роботи на цьому об’єкті, – наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв – і перерізав жовто-блакитну стрічку.

На урочисте дійство завітали перші особи області та району, яких зустрічали піснями веселі музики. Просто на мосту вручили нагороди й подяки – і роботягам, і владникам. Зібралося чимало селян з Грушівки та Волоки, яким владники розповіли, як вони виконують свої обіцянки.

Самі ж грушівчани вважають, що міст відремонтували завдяки їхній наполегливості та згуртованості. Нагадаємо, що 7 серпня 2013 року мешканці села Грушівка перекрили міжнародну трасу «Чернівці-Порубне», вимагаючи ремонту моста. Тоді, аби розблокувати трасу, селянам пообіцяли відремонтувати міст за 3 місяці. І, як бачимо, слова дотримали. Добре кажуть у народі: «Поки грім не гряне – Іван не перехреститься»…

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *